Mysteerikuva: Ketkä laulavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa istuu eturivissä kolme pappia ja piispa. Paikka ei vaikuttaisi olevan kirkkosali. Ihmiset laulavat. Keitä kuvan henkilöt ovat? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edelliseen kuvaan tuli useita vastauksia. Eeva Niemi tunnisti viime viikon mysteerikuvasta perheen, joka kuului hänen vanhempiensa tuttuihin. Keskellä oleva mies on pappi ja lähetystyöntekijä Paavo Savolainen. Kukat kädessä oleva nainen on hänen vaimonsa Helvi Savolainen. Lapset ovat Seija, Liisa ja pienimpänä Eeva.

Seija Savolainen – itsekin kuvassa lapsena – tiesi, että kuvassa on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähettejä odottamassa Junkers-lentokonetta Porin lentokentällä (Helsingissä Malmin lentokenttä oli valvontakomission hallussa) vuonna 1948 lähteäkseen Yhdysvaltojen kautta Japaniin lähetystyöhön. Yhdysvalloissa piti odottaa lupaa päästä liittoutuneiden miehittämään Japaniin. Lähettien matkalle siunaaminen oli pidetty Helsingin Luther-kirkossa 11.7.1948.

Reijo Arkkila tunnisti Savolaisten lisäksi vasemmalla seisovan miehen. Hän on Pielisjärven kirkkoherra Kristian Tammio, joka niin ikään oli Sleyn lähetystyössä Japanissa. Hänen vaimonsa Lyyli Tammio näkyy miehensä takana.

Toinen kukitettu nainen on Tuulikki Korpinen, jonka aviomies Arvo Korpinen kuoli lähetystyössä Japanissa. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy Arvo Korpisen äiti Olga Korpinen.

Markku Niemelä tunnisti kuvan oikeassa reunassa olevan naisen Salme Polsoksi. Hänellä on valkoinen kaulaliina.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä seurue kukat käsissään? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.