Mysteerikuva: Keitä ovat nämä kolme nuorta miestä?

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Riitta Mensonen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on kolme nuorta miestä. Yksi nojaa vanhaan tiiliseinään. Taustalla näkyy ihmisiä. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon mysteerikuvassa oltiin Ruokolahden kirkossa kirkkoherra Arvi Kujalan virkaanasettamisessa. Moni tunnisti kuvasta myös piispa Martti Simojoen, joka on pappisrivistössä keskimmäisenä.

Matti Moilanen kirjoittaa: ”Alttarin ulkopuolella vuonna 1951 Ruokolahden kirkkoherraksi valittu rovasti Arvi Kujala. Kujala toimi kirkkoherrana kuolemaansa saakka 1966. Pappisrivistön keskellä piispa Martti Simojoki ja hänen vasemmalla puolellaan oleva pappi muistuttaa kovasti Armas Tanskaa, joka toimi Ruokolahdella kappalaisena 1958–1968. Piispan oikealla puolella äärimmäisenä reunassa on Uuno Litmanen. Litmanen toimi Ruokolahden kappalaisena 1953–1957 ja kirkkoherrana 1967–1970.”

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!