Moniuskontoinen nettikalenteri avautuu

Kolmen eri uskonnon, kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin juhlapyhiä esittelevä verkkokalenteri julkaistaan tänään. Kalterin sisällöstä vastaa vuonna 2007 perustettu USKOT-foorumi ry, joka toimii uskontojen välisen dialogin ja vuorovaikutuksen yhteistyöelimenä Suomessa.

Useat eri tahot ovat viime vuosina yrittäneet laatia uskontojen yhteistä suomenkielistä kalenteria. USKOT-foorumille kalenteri on ollut eräs sen tärkeimmistä hankkeista. Mukana on uskonnollisten juhlien ohella myös kansalliset juhlapäivät.

– Kalenteri on kulttuurinen ja yhteiskunnallinen teko. Suomalainen kulttuuri on muuttunut yhä enemmän kulttuurisiksi saarekkeiksi, joista osaa sävyttää jokin uskonto. Toki tataarit ja juutalaiset ovat olleet maassamme jo pari sataa vuotta, kertoo Suomen evankelis-luterilaisen kirkon edustajana kalenterin työryhmässä mukana ollut uskontokasvatussihteeri Pekka Y. Hiltunen Kirkkohallituksesta.

– Uskonnot ovat faktisesti osa suomalaista elämänmenoa. USKOT-foorumi ei ole lähinnä teologinen eikä uskontodialogiseura, vaan yhteiskuntarauhan edistämiseksi perustettu yhdistys, Hiltunen kertoo kalenterin taustalla olevasta yhteistyöstä.

Kalenteri esittelee kolmen uskonnon juhlapyhiä siten, että pyhäpäivää klikkaamalla kustakin juhlasta avautuu tietolaatikko, jossa juhlan luonne ja tausta selviää.
Kalenteri löytyy osoitteesta www.uskontokalenteri.fi

Edellinen artikkeliTuristipapit lähtevät lomakohteisiin
Seuraava artikkeliMormonit sallivat kolajuomat

Ei näytettäviä viestejä