Miten liperit sopivat mielenosoitukseen?

Ammattiyhdistysliikkeen suuri mielenilmaus Helsingin Rautatientorilla kokosi paikalle noin 30 000 ihmistä. Sade ja ukkonen kiusasivat hetken mielenosoittajia, mutta se ei tuntunut haittaavan saati masentavan. Pikemminkin päinvastoin.

Yleinen viesti oli, että miksi pienituloisten naisten pitää olla näiden taloustalkoiden maksumiehiä. Hallituksen keinoja kilpailukyvyn lisäämiseksi pidettiin virheellisinä, niillä ei Suomea saada nousuun. Yhdessä sopiminen oli monen puhujan mielestä parempi kuin sanelu ja pakko.

Myös hallituspuolueiden edustajat käyttivät puheenvuorot. Yleisö buuasi erityisesti Sampo Terholle (ps).

Suomen kristillisen ylioppilasiliiton pääsihteeri Minna Mannert oli tullut mielenilmaukseen työnantajansa luvalla. Hänellä oli päällään papinpaita ”sokeripaloineen”, mikä pilkisti esiin sadetakin alta.

– Ahneudelle pitää laittaa loppu, Mannert perusteli osallistumistaan

– Tässä on kyse myös sananvapaudesta ja oikeudesta neuvotella omista työehdoistaan, ne ovat tärkeitä asioita, ja niistä on pidettävä kiinni.

Toinen mielenilmaukseen osallistunut pappi oli Kai Sadinmaa. Hänellä oli päällään niin ikään papinpuku lipereineen.

– Asuvalinta on perusteltu evankeliumin näkökulmasta. Tarvitaan voimakas veisti, sillä maassa on harjoitettu epäoikeudenmukaista politiikkaa.

Sadinmaa näkee mielenilmauksen jatkona useille muille mielenilmauksille, joissa on kyse kansalaisyhteiskunnasta ja rahahegemonian vastustamisesta.

– Tämä on laajempi asia kuin vain ay-liikkeen ja hallituksen välienselvittely.

Kuvat: Olli Seppälä

Lue myös:

Mielenosoitukseen osallistunut pappi: Kirkko näyttää siunaavan leikkaukset

Edellinen artikkeliSeurakunta varautuu majoittamaan Tornioon jumiin jääneitä pakolaisia
Seuraava artikkeliTorniossa vapaaehtoiset voivat tarjota pakolaisille vain teetä, neuvoja ja sympatiaa

Ei näytettäviä viestejä