Ministeri Antti Kurvinen kirkolliskokouksessa: En näe muutostarpeita kirkon ja valtion suhteissa

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) esitti valtioneuvoston tervehdyksen kirkolliskokouksessa Turun kristillisellä opistolla. Hän totesi, ettei aio sopimattomasti puuttua kirkon sisäisiin asioihin, eikä näe muutostarpeita kirkon ja valtion välisissä suhteissa.

Hän kiitti kirkon edustajia venymisestä, yhteistyöstä ja yhteydestä. Puheensa lopussa hän kiitti myös esirukouksista sanoen niillä olevan hänelle suuri merkitys.

– Seurakuntien tekemä upea työ lasten ja nuorten parissa ei ole niin laajassa tietoisuudessa kuin sen kuuluisi olla. Kolmas sektori tekee Suomessa laajemminkin upeaa työtä nuorten parissa. Tulen kutsumaan toimijoita laajasti koolle keskustelemaan siitä, miten me voisimme tehdä yhdessä ja yhteistyöllä vielä enemmän. Jos saisimme kaiken toiminnan yhteisen varjon alle, voisimme ehkäistä pudokkuutta vielä enemmän. Kaikkien päämäärä on yhteinen – syrjäytymisen vähentäminen ja osallisuuden lisääminen, Kurvinen sanoi.

– Pysyvää parannusta saadaan aikaan vain asioista neuvottelemalla ja niistä sopimalla. Toivon, että tämä sovun ja yhteistyön henki kantaa myös työtänne täällä kirkolliskokouksessa, jossa te päätätte kirkkoa koskevista keskeisistä linjauksista ja valmistelette esitystänne kirkkolainsäädännön uudistamiseksi.

Esimerkkinä valtion ja kirkon yhteisistä onnistumisista korona-aikana ministeri nosti valtionkin taloudellisesti tukeman diakoniatyön.

Ministeri esitti idean valtion ja seurakuntien tilojen uudentyyppisestä käytöstä, jolla voisi osaltaan ehkäistä yksinäisyyttä.

– Valtiolla ja seurakunnilla on valtava määrä erilaisia tiloja. Voitaisiinko niitä saada vielä monipuolisempaan käyttöön siten, että niissä syntyisi lisää kohtaamisia.

Edellinen artikkeliArkkipiispa SK:n haastattelussa: Sateenkaaripareja vihkineiden rankaisemisessa jokainen kapituli toimii harkintansa mukaan
Seuraava artikkeliKanttoriystävien luontokuvanäyttely Turun tuomiokirkossa on luovuuden ja luomakunnan juhlaa

Ei näytettäviä viestejä