Mikko Salmi Demokraatin päätoimittajaksi – ”Arkkipiispa haiskahtaa demarilta”

”Poppipappina” tunnettu oululainen kunnallispoliitikko, mediayrittäjä ja radiotoimittaja Mikko Salmi, 39, on valittu sosiaalidemokraattisen puolueen Demokraatti-lehden päätoimittajaksi.

– Valintani kertoo siitä, että nyt haettiin jotain ihan muuta. Tilanne oli otollinen minulle, joka tulen perinteisten sosiaalidemokraattien valtakeskittymien ja eliitin ulkopuolelta. Jos puolueen kannatus olisi ollut 23 prosentissa, olisi valinta ehkä ollut toisenlainen. Tarjolla oli myös paljon kokeneita pitkän linjan demarijournalisteja, Salmi kuvailee tunnelmiaan valinnan jälkeen.

– Nyt haetaan puolueelle uutta ääntä, sillä viesti ei ole mennyt perille. Tulen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, mikä ilmeisesti laskettiin eduksi.

Salmi asuu jatkossakin Oulussa, vaikka aikoo työskennellä viikot Helsingissä. Hän vaikuttaa Oulun kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa. Lisäksi Salmi on SDP:n puoluevaltuuston ja periaateohjelmatyöryhmän jäsen.

Demokraatti muuttuu vuodenvaihteessa viikkolehdeksi ja aikoo panostaa verkkoon.

– Painopiste on politiikan uutisoinnissa, nopeudessa ja siinä, kuka pääsee kertomaan asiat ensimmäisenä. Satsaamme myös kuvaan, varsinkin liikkuvaan kuvaan, Salmi kertoo.

Pääkaupunkiseudulla demariklangi

Kirkkoa on joskus sanottu sosiaalidemokraattiseksi. Salmen mielestä tämä pitää joiltain osin paikkansa.

– Esimerkiksi arkkipiispa haiskahtaa tulonjakoa koskevien lausuntojen perusteella kyllä demarilta. Myös Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun kirkollisessa olemisessa kuuluu demariklangi, mikä puuttuu täysin kotikaupunkini Oulun kirkollisesta elämästä. Täällä pidetään vielä kiinni kirkon vallasta.

Minkä sortin sosialisti olet, Mikko Salmi?

– Jos ajatellaan yrittäjyyttä ja tietynlaista menestystä, minua voidaan pitää oikeistodemarina, mutta jos puhutaan tasa-arvosta, verotuksesta ja solidaarisuudesta, olen vasemmalla. Missään tapauksessa en ole mitään siltä väliltä.

Uuden tehtävän myötä Salmi luopuu muun muassa Radio Dein ohjelmien tekemisestä.

Edellinen artikkeliKotimaanavun keräysjohtaja: ”Ideaalitilanteessa almuja ei tarvittaisi”
Seuraava artikkeliUnelmana kirkon kehittäminen

Ei näytettäviä viestejä