Mikael Pentikäinen: Katsomuksellinen journalismi kuuluu laatumediaan

Maaseudun Tulevaisuuden uuden päätoimittajan Mikael Pentikäisen mukaan katsomuksia käsittelevä ja myös katsomuksellinen journalismi kuuluu laatumediaan. Pentikäistä haastatteli Vartija-lehti.

– Katsomuksia käsittelevä ja myös katsomuksellinen journalismi kuuluu laatumediaan. Se on ihmisille tärkeä asia, siitä puhutaan paljon ja sen ympärillä tehdään paljon kiinnostavaa tutkimusta, jota on tärkeää käsitellä myös mediassa, Pentikäinen toteaa haastattelussa.

– Monessa maailman lehdessä on panostettu katsomukselliseen journalismiin, koska uskonto, pyhä ja arvot kiinnostavat. Näitä juttuja luetaan, ja ne koetaan tärkeiksi sisällöiksi, Pentikäinen sanoo.

– Suomen maallisissa lehdissä ei ole juurikaan uskontoon erikoistuneita toimittajia. Toisaalta meillä on paljon maakunta- ja paikallislehtiä, joissa on säännöllisesti tunnustuksellista kirjoittelua, mm. hartauskirjoituksia. Lisäksi monella aiheella – esimerkiksi avioliittolaki – on vahva arvoulottuvuus, ja sikäli sitä koskevat jutut ovat myös uskontojournalismia.

Lue haastattelu Vartijan verkkosivulta