Mikä yhdistää luterilaista verkkoelämää?

Internet on kirvoittanut uskonnollisilta kirjoittajilta raamatullisia kielikuvia, kirjoittaa Meri-Anna Hintsala Somempi seurakunta -kirjan blogissa otsikolla Tulkoon yhteys – ja yhteydet tulivat.

"Kirkossa on Suomessa oltu verkossa jo vuosia. Eletty ja koettu, keksitty uutta ja ehditty vanhaa jo lopettamaankin. Sen lisäksi, että käytännössä tehdään, on myös olennaista miettiä, mikä siinä on teologisessa mielessä olennaista", Hintsala kirjoittaa.

"Ensinnäkin se kertoo meistä luterilaisista jotakin, että teologista puolta lähdetään miettimään reilusti vasta sen jälkeen, kun työ on käytännössä jo käynnistetty ja työtä tehty vuositolkulla."

Hintsala muistuttaa Lutherin opetuksesta, että kaikki arkinen on mitä suurimmassa määrin Jumalan palvelusta. Luterilainen usko on kansanuskoa ja siitä puhutaan kansankielellä.

"Jokainen kristitty on toimija omalla kentällään ja silloin myös netti ja sosiaaliset verkostot ovat niitä kenttiä. Arkeen upottautuvina somea on enää mahdotonta edes erotella miksikään erillisiksi elämänalueikseen."

Meri-Anna Hintsala on pappi ja Kirkkohallituksen viestintäsuunnittelija. Hän tekee parhaillaan sosiaaliseen mediaan liittyvää väitöskirjaa.

Lue myös:

Tuomas Enbuske: Lähetyskäskyn noudattamatta jättäminen on kuin ei menisi ikinä ovesta ulos

Meri-Anna Hintsala HS:lle: "Välillä on ollut juuriharjalla pesty olo"