Mikä kirkkokansa? – Kirkkokansan raamattupäivä Lahdessa

Kirkkokansanraamattupäivä

Tapahtumaan on merkitty lisätietojen antajaksi Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen.

– Tuota tuota minä olen vaan juontajana tässä, se pitäisi kysyä henkilöltä joka on ollut tässä aiemmin, en tiedä sen alkuperää. Pari kertaa aiemmin tapahtumaa on vietetty, Kallioinen vastaa ja ehdottaa soittoa Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajalle Timo Junkkaalalle.

Junkkaala osallistuu tänä vuonna tapahtumaan puhujan roolissa.

– Kun päivät pari vuotta sitten ensimmäisen kerran pidettiin, ajatus oli, että tavallisessa seurakuntaväessä, joita tapahtuman taustajärjestöt tilaisuuksissaan kohtaavat, on paljon sellaista väkeä, joka on vähän hämmennyksen vallassa. Nämä ihmiset pohtivat, miten nykyistä tilannetta pitäisi arvioida ja miten järjestöt ja kirkko menevät eteenpäin. Ajateltiin, että tapahtuma järjestetään aktiiviselle seurakuntaväelle, jossa on samalla paljon myös näiden järjestöjen ystäväjoukkoa, Junkkaala kertoo.

Kirkkokansan raamattupäivän järjestää Kansanlähetys, Kylväjä, Raamattuopisto, Sanansaattajat ja Opiskelija ja koululaislähetys, joiden johtajien tapaamisessa idea päivistä syntyi. Tänä vuonna järjestäjänä on myös Keski-Lahden seurakunta.

Junkkaala muistelee myös, että nimeen Kirkkokansan raamattupäivät saattoi vaikuttaa sekin, että kymmeniä vuosia sitten on järjestetty Kirkkokansan herätyspäiviä.

Mihin hän viittaa sillä, että kirkkokansa on ollut hämmennyksen vallassa? Junkkaala kertaa, miten ennen ensimmäisiä päiviä laadittiin julkilausuma.

– Siinä yritettiin sanoittaa rohkaisua pysyä Jumalan sanassa aikana, jolloin näyttää siltä, että yleisen mielipiteen paineessa kirkkokin hyvin helposti antaa epäselvän viestin. Siinä vaiheessa parisuhdelakijuttu oli yksi asia, joka ihmisiä hämmensi – eli onko mahdollista että kirkko luopuu selvästi kristillisestä avioliitosta niin kuin se on ymmärretty. Se saattoi olla akuutti teema, joka toi raamattukysymyksen esiin.

Tänä vuonna päivien aiheena on Rohkeasti eteenpäin. Tiedotteessa kerrotaan, että päivän tavoitteena on rohkaista uskovia Raamatun sanalla ja rukouksella, jotta nämä voisivat toteuttaa oman kutsumuksensa yhteiskunnassa ja kirkossa.

Viime vuonna päivä järjestettiin Helsingissä, ensimmäisenä vuonna Lahdessa, jonne se nyt taas palaa.

Tutustu lauantaina vietettävän päivän ohjelmaan täällä

(Kuva Lahden Ristinkirkosta: Seppo Vänskä)

Edellinen artikkeliKaleva: Naatus palkittiin lähetystyö- ja jääkiekkokirjoittelusta
Seuraava artikkeli”Jumalalla on pieni henkilöstöongelma”

Ei näytettäviä viestejä