Mielenosoitusviikko päättyi kirkon edessä

Mennyt viikko on ollut protestien viikko. Mielensoittajat ovat lähteneet marssille tasa-arvon, opintotuen, metsähallituslain, maatilojen talousahdingon ja hallituksen leikkausten vuoksi.

Naistenpäivänä tiistaina järjestettiin feministisiä tasa-arvomielenosoituksia ainakin Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Opintotuen puolesta korotettiin ääntä keskiviikkona Helsingissä Senaatintorilla, samana päivänä protestoitiin Narinkatorilla myös metsähallituslakia vastaan.

Perjantaina Senaatintorilla oli koolla suuri ja näyttävä traktorimarssi, jossa tuotiin julki viljelijöiden ahdinko ja kurjistunut tilanne.

Lauantaina Helsingin tuomiokirkon edessä Senaatintorilla oli koolla Joukkovoimaa – mielenosoitus hallituksen erilaisia sosiaalietuuksien leikkauksia vastaan. Paikalla on eri järjestöjen edustajia, myös vammaisjärjestöjä. Mielenosoituskulkue lähti senaatintorilta Hakaniemen torille.

Tuomiokirkko sai jälleen toimia monen mielenosoituksen juhlallisena lavasteena. Senaatinori tuomikirkon edessä kuuluu kaupungin hallintaan, kirkon portaat ovat seurakunnan aluetta ja se päättää mihin virallisiin tilaisuuksiin niitä saa käyttää. Esimerkiksi kirkon arvojen vastaiset tilaisuudet tuskin saavat lupaa seurakunnalta portaiden tai kirkon ylätasanteen käyttöön.

Kuvat Joukkovoimaa-mielenosoituksesta Olli Seppälä

Lue myös:

Piispa Kalliala Maaseudun Tulevaisuudessa: ”Siunattua traktorimarssia”

Miten liperit sopivat mielenosoitukseen?

Tuomiokirkon portaat peitettiin pepuilla – seurakunta ei ryhdy jatkotoimenpiteisiin

Edellinen artikkeliSuomi sekosi linnunpönttöihin
Seuraava artikkeliKuvakilpailussa etsitään kuvia vedestä

Ei näytettäviä viestejä