Metallimessussa esiintyy Saatana

Reformaation merkkivuoden kunniaksi vuoden 2017 Metallimessuissa nähdään näytelmä, jossa seikkailevat Martti Luther ja Saatana.

Messun runkona toimivat Lutherin virret, jotka on sovitettu raskaampaan musiikkiin. Saarna ja rukous toteutetaan kuitenkin poikkeuksellisesti näytelmän avulla. Metallimessussa ei ole aiemmin esitetty näytelmiä.

– Martti Luther on mielenkiintoinen henkilö. Teatteri on oiva keino esittää hänen tarinansa, kertoo Metallimessun työryhmän puheenjohtaja Haka Kekäläinen.

Näytelmässä käydään läpi luterilaisen kirkon syntyä. Näytelmässä on kaksi hahmoa: Luther ja Saatana. Historiallisena henkilönä Luther on oman aikansa vanki, mutta aikaan sitoutumaton Saatana seikkailee Jeesuksen ajasta tähän päivään ja ottaa myös kontaktia yleisöön. Näytelmän käsikirjoitus on valmis ja näyttelijät on valittu, mutta Kekäläinen ei halua vielä paljastaa liikaa.

– Näytelmä on dramaattinen ja provokatiivinen, mutta siinä ei mässäillä seksillä tai väkivallalla, Kekäläinen suostuu kertomaan.

Metallimusiikin ja Saatanan yhteensovittaminen messussa ei Kekäläisen mukaan ole ongelma.

– Mielestäni sellainen ajattelu, että metallimusiikki olisi muka syntistä, on menneen talven lumia. Yleisö viime kädessä päättää, onko kokonaisuus onnistunut.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Metallimessu mukana kansainvälisessä konferenssissa

Edellinen artikkeliYle ei juuri mainosta kirkollisia ohjelmia
Seuraava artikkeliDekaani uskoo teologian tutkimuksen houkuttelevuuteen lahjoituskohteena

Ei näytettäviä viestejä