Marja Heltelä valittiin Helsingin uudeksi tuomiorovastiksi – päätös oli yksimielinen

Helsingin Haagan seurakunnan kirkkoherra Marja Heltelä on valittu yksimielisesti Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan uudeksi kirkkoherraksi ja tuomiorovastiksi. Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto päätti asiasta maanantai-iltana.

Heltelä on toiminut aiemmin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan johtavana kappalaisena sekä vs. kirkkoherrana Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa ja Lohjan seurakunnassa.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaa haki yhdeksän ihmistä. Katso hakijoiden nimet täältä. Tuomiokapitulin lausuntojen perusteella seurakuntaneuvosto kutsui haastatteluun kolme hakijaa.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaan kuuluvat tuomiorovastin tehtävät. Tuomiorovasti on muun muassa tuomiokapitulin jäsen ja hiippakunnan piispan sijainen. Evankelis-luterilaisessa kirkossa on tällä hetkellä yksi naispuolinen tuomiorovasti. Satu Saarinen valittiin tuomiorovastiksi Ouluun loppuvuonna 2016.

Nykyinen Helsingin tuomiorovasti Matti Poutiainen jää eläkkeelle 1. syyskuuta.

Kuva: Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

Lue myös:

Tuomiorovastiksi haluavien kärkikolmikko valittiin Helsingissä – katso nimet

Helsingin tuomiorovastiksi yhdeksän hakijaa – joukossa yksi nainen ja kahdeksan miestä, katso nimet

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliSamaa sukupuolta olevan parin siunannut ei valittanut Espoon kapitulilta saamastaan rangaistuksesta
Seuraava artikkeliAmmattilaiset haluavat lisää tietoa ja kokemusta surevan tukemiseen – surujärjestöt aloittivat hankkeen

Ei näytettäviä viestejä