Malmin kirkkoherra Heikki Arikka siirtyy Helsingistä diakoniapalvelujen toimitusjohtajaksi Poriin

Heikki Arikka. Kuva: Heidi Piiroinen

Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherrana viisi vuotta toiminut Heikki Arikka on valittu Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi 1.6. alkaen. Arikka on jättänyt irtisanomisilmoituksensa kirkkoherran virasta Helsingin tuomiokapituliin.

Helsingin tuomiokapituli nimittää kirkkoherran virkaa hoitavan sijaisen ja julistaa viran avoimeksi myöhemmin tänä vuonna.

Diakon on Satakunnassa toimiva yhteiskunnallinen hoiva-alan konserni. Sen pääpaikka on Pori. Diakonin nykyisen toimitusjohtajan Aku Kelton jäädessä eläkkeelle Arikkaan otettiin yhteyttä ja pyydettiin hakemaan tehtävää.

Heikki Arikka on toiminut Malmin seurakunnan kirkkoherrana kesäkuusta 2016 lähtien. Hänen aikanaan seurakunnan organisaatiota on uudistettu ja taloutta tervehdytetty, Malmin seurakunnan tiedotteessa todetaan. Samalla seurakunnassa on tehty mittavaa toimintakulttuurin muutosta ja pohdittu, mitä tarkoittaa ihmiskeskeinen seurakunta tämän päivän Helsingissä.

Arikan aikana Suomen kolmanneksi suurimman seurakunnan toiminnassa on tehty valtakunnallisestikin kiinnostavia avauksia. Jalkautuvat papit ovat tehneet työtä ostoskeskusten kuppiloissa, Malmin Teboililla ja hautausmaalla. Seurakunnan Älä pelkää -mediakokonaisuus sai kunniamaininnan viestintäalan kilpailussa.

Heikki Arikka oli ehdolla viime vuonna Turun arkkihiippakunnan piispanvaalissa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.