Maata Näkyvissä -festarit täyttää pyöreitä

Ensi viikolla Turussa järjestettävä Maata Näkyvissä -festarit juhlii 30-vuotista taivaltaan. Juhlafestareita vietetään teemalla ”Kiitos kaikesta”.

– Tänä vuonna festareita on tehty isommalla meiningillä kuin koskaan, Sleyn nuorisotyönjohtaja Juha Heinonen kertoo.

Juhlavuosi näkyy hänen mukaansa monenlaisina uudistuksina muun muassa ohjelmassa, lavarakenteissa ja siinä, että nuoria on lavalla entistä enemmän.

– Sisältö ei muutu, mutta ulkoisiin muotoihin ja ohjelmaan on koetettu hakea paljon tuoreita näkökulmia.

Pitkästä historiasta ja pyöreistä luvuista huolimatta juhlafestareilla pidetään katse nykyhetkessä.

– Ajatus on se, ettei haluta katsoa niinkään taaksepäin ja kauheasti vain muistella. Olemme kiitollisia menneistä, mutta haluamme elää tässä hetkessä ja katsoa tulevaisuuteen kiitollisella, iloisella ja toiveikkaallakin mielellä, vaikka kristillinen nuorisokulttuuri elääkin murroksessa, Heinonen kertoo

Maata Näkyvissä -festareiden pääesiintyjänä on ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva yhdysvaltalainen Remedy Drive. Lisäksi ulkomaisia tuulia tuo englantilainen hip hop -ryhmä LZ7, sekä norjalainen funk-soul-artisti Ole Børud.

Ulkomaisten esiintyjien lisäksi lavalle nousee myös kotimaisen kristillisen musiikin kärkikaarti sunnuntain päätöskonsertissa esiintyvän Juha Tapion johdolla. Mukana ovat suomigospelin suurimpiin suosikkeihin lukeutuvat suosikit kls., Tera, keikkatauolle jäävät Immanuel ja Idän ihmeet sekä pitkää uraansa lopetteleva The Rain.

Kuva: Maata Näkyvissä -festarit.