Maata Näkyvissä -festarit syntyvät talkoovoimin

Euroopan suurin kristillinen nuorten viikonlopputapahtuma Maata Näkyvissä -festarit syntyvät nuorten vapaaehtoisten varassa. Festareilla kaikki tehtävät ruokailusta lipunmyyntiin ja järjestyksenvalvontaan hoidetaan talkoovoimin. Talkoolaisia tarvitaan lisäksi esimerkiksi artistikahvilaan, rakennustöihin ja neuvontaan.

Vuonna 2014 festareilla työskenteli lähes 1300 talkoolaista, mikä on yli puolet enemmän kuin esimerkiksi Ruisrockissa edellisenä vuonna. Myös tänä vuonna odotetaan vastaavaa määrää.

Palkkaa festivaalin järjestämisestä saavat vain projektipäällikkö ja projektisihteeri sekä syksyisin toimistosihteeri. Lisäksi tekniikka, kuten äänentoisto, valot ja lavanrakentaminen, tuotetaan ostopalveluna.

Pääasiassa järjestelyistä vastaavat kolmekymmentä vapaaehtoista vastuunkantajaa, kertoo tiedottaja Annina Herranen. Myös hän on vapaaehtoinen.

– Joillekin talkootunteja saattaa kertyä jopa sata, mutta useimmat talkoolaiset työskentelevät viikonlopun aikana 4–12 tuntia, Herranen kertoo.

Neljän tunnin talkootyöstä saa lippualennuksen, ja puolen vuorokauden työtä vastaan talkoolainen saa liput sekä ilmaisen majoituksen ja ruokailut.

Talkoolaisia eri tehtäviin etsitään sosiaalisen median kanavista, vastuunkantajien omista verkostoista sekä seurakunnista. Esimerkiksi ruuanjakajat tulevat pääasiassa seurakuntien kautta.

– Nuoret tulevat yleensä ensimmäisen kerran tapahtuman talkoolaisiksi isoskoulutuksen kautta, ja monet haluavat tulla kokemuksen perusteella uudestaan seuraavina vuosina, sanoo Turun Henrikin seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Marko Mäenpää.

– Kun on mukana tekemässä yhdessä töitä jutun hyväksi, eikä ole vain vierailemassa, pääsee samalla paremmin tapahtumaan sisälle.

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään HK Areenalla ja Turun Messukeskuksessa 13.–15. marraskuuta. Paikalle odotetaan 25 000 nuorta ympäri Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja Turun evankelis-luterilaiset seurakunnat.

Kuva: SPixels / Maata Näkyvissä. Kristillinen hip hop -yhtye LZ7 esiintyi Maata Näkyvissä -festareilla vuonna 2014.

Lue myös:

Maata Näkyvissä -festareiden messu televisioidaan

Maata Näkyvissä -pääpuhuja on Matt Popovits

Edellinen artikkeliSuomen juutalaiset: Poikien ympärileikkaaminen on kansalaisoikeus
Seuraava artikkeliPiispat Häkkinen ja Vikström pohtivat avioliittolain vaikutuksia kirkkoon

Ei näytettäviä viestejä