Maata Näkyvissä -festarit aiotaan järjestää marraskuussa yksipäiväisenä tapahtumana, lippuja myydään kaksituhatta

Maata Näkyvissä -festarit järjestettiin viimeksi marraskuussa 2019. Kuva: Jussi Puuri / Maata Näkyvissä -festarit

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuortentapahtumaa Maata Näkyvissä -festareita valmistellaan toteutettavaksi 20. marraskuuta. Tapahtumasta on tulossa tänä vuonna yksipäiväinen. Tapahtumapaikkana on Turun Gatorade Center.

Maata Näkyvissä -festarit on järjestetty viikonlopun mittaisena tapahtumana 35 kertaa. Tapahtumaa järjestävät Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja turkulaiset seurakunnat. Viime vuonna festarit peruttiin koronatilanteen takia kokonaan.

– Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit muuntautuu yksipäiväiseksi tapahtumaksi koronaviruspandemian takia. Tällä hetkellä koronatilanne näyttää menevän hyvään suuntaan, mutta emme voi edelleenkään tietää, millainen tilanne on marraskuussa. Haluamme viettää Maata Näkyvissä -festareita turvallisesti terveys edellä, projektipäällikkö Riina Halme kertoo.

Festaritiedotteen mukaan yksipäiväinen tapahtuma poistaa haasteet pitää turvavälejä yllä yhteismajoituksessa liikuntasaleissa ja tiivistunnelmaisessa yhteisessä joukkoruokailussa. Pitkämatkalaisille järjestetään majoitus erillisissä koululuokissa lauantain ja sunnuntain väliselle yölle.

– Gatorade Center -areenaan avattujen uusien kulkureittien, tehostetun käsihygienian, tarpeellisten turvavälien ja runsaiden katsomolohkojen myötä saamme nauttia Maata Näkyvissä -festaritunnelmasta parhaalla mahdollisella tavalla, Halme sanoo.

Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen toteaa, että koko viikonlopun tapahtuma olisi terveysmurheiden lisäksi myös taloudellisesti suuri riski. Lauantaiksi myydään kaksituhatta lippua, joita voi ostaa lokakuun alusta lähtien. Ohjelmaa voi seurata myös maksullisen striimin kautta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.