Maailman uskonnot keskittyneet muutamaan maahan

Pew Research Centerin julkaisemasta grafiikasta selviää, että suurimpien uskontojen kannattajat ovat keskittyneet vain muutamaan maahan. Puolet maailman väestöstä asuu kuudessa maassa, mutta suurten uskontojen edustajista reilut puolet asuvat yhdessä tai kahdessa maassa.

Esimerkiksi Kiinassa asuu paitsi 62 prosenttia maailman 1,1 miljardista uskonnollisiin ryhmiin kuulumattomista, myös 50 prosenttia 488 miljoonasta buddhalaisesta ja 73 prosenttia 405 miljoonasta kansanuskontoihin kuuluvista.

Intiassa asuu 94 prosenttia miljardista hindusta. Muihin uskontoihin kuuluvista, eli esimerkiksi taolaisista, jainalaista ja shintolaisista yhteensä 63 prosenttia asuu Intiassa ja Kiinassa. Juutalaisväestö taas on vahvasti keskittynyt Yhdysvaltoihin ja Israeliin, joissa asuu yhteensä 81 prosenttia 14 miljoonasta juutalaisesta.

Kristityt ja muslimit ovat maailman uskonnoista laajalle levinneimpiä. Yli puolet, 53 prosenttia maailman 1,6 miljardista muslimista asuu Indonesiassa, Intiassa, Pakistanissa, Bangladeshissa, Nigeriassa ja Egyptissä.

Maailman 2,2 miljardista kristitystä 38 prosenttia asuu Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Meksikossa, Venäjällä, Filippiineillä, Nigeriassa, Kiinassa, Kongossa, Saksassa, Etiopiassa ja Italiassa.

Tutustu Pew Researchin tilastoihin täällä.

Edellinen artikkeliLappeenrantaan avataan Tuonen tupa
Seuraava artikkeliUutuuskirja: Ehkäisykielto uhkaa myös lasten oikeuksia

Ei näytettäviä viestejä