Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri: On rohkaisevaa, kun pätevä, teologisesti osaava nainen valitaan piispaksi

Otamme uutisen vastaan iloisina ja kiitollisina, Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Martin Junge kommentoi työtoverinsa Kaisamari Hintikan valintaa Espoon hiippakunnan piispaksi.

– Olemme kiitollisia siitä merkittävästä ekumeenisesta ja teologisesta johtajuudesta, jota Kaisamari Hintikka on tarjonnut koko luterilaiselle yhteisölle reformaation merkkivuoden yhteydessä. Olemme iloisia siitä, että Espoon hiippakunta saa käyttöönsä Hintikan lahjat ja kokemuksen globaalista kirkosta, Junge sanoi Luterilaisen maailmanliiton verkkosivuilla julkaistussa uutisessa.

– Se, että pätevä, teologisesti osaava nainen valitaan piispan virkaan, rohkaisee meitä Luterilaisessa maailmanliitossa.

Kaisamari Hintikka on työskennellyt Luterilaisessa maailmanliitossa vuodesta 2012. Ekumeenisten suhteiden apulaispääsihteerinä hän on johtanut Luterilaisen maailmanliiton ekumeenisia neuvotteluja eri kirkkokuntien kanssa. Teologian ja julkisen todistuksen osaston johtajana Hintikka on johtanut Luterilaisen maailmanliiton teologista, ekumeenista ja uskontojenvälistä työtä.

Piispakollegat onnittelivat

Kotimaassa osa evankelis-luterilaisen kirkon piispoista on reagoinut sosiaalisessa mediassa Espoon piispanvaalin tulokseen.

”Sydämelliset onnittelut Espoon piispaksi valitulle Kaisa Hintikalle, ystävälle ja työtoverille. Hyvä Jumala siunatkoon sinua”, Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kommentoi Twitterissä.

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala onnitteli Kaisamari Hintikkaa Facebookissa.

”Kun kurssitoverini Irja aikoinaan valittiin piispaksi, olin pitämässä jotakin kurssia Säkylässä. Sieltä palatessa kirjoitin someen, että sillä välillä, kun olin poissa Turusta, kirkko on muuttunut enemmän sen näköiseksi kuin millaisena sen tunnen. Tänäänkin olen liikkeellä arkkihiippakunnassa ja tänäänkin kirkko on muuttunut enemmän sen oloiseksi kuin millaisena sen tunnen. Onnea ja siunausta, Kaisamari! Tervetuloa joukkoon!”

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo kirjoitti Facebookissa:

”Onneksi olkoon Kaisamari Hintikka! Jumalan siunausta tehtävään ja tervetuloa naapuriin.”

Tampereen piispa Matti Repo julkaisi Facebookissa hänestä ja Hintikasta yhteiskuvan ja luonnehti Hintikkaa näin:

”Kaisamari Hintikka on entinen ja tuleva työtoverini, ensin kirkkohallituksen ulkoasiain osastolla ja kohta piispojen kollegiossa. Sydämelliset onnittelut! On suuri ilo saada Kaisan kaltainen monilahjainen, oppinut ja etevä sekä positiivinen ja ulospäin suuntautunut henkilö Espoon hiippakunnan kaitsijan virkaan. Siunatkoon häntä kolmiyhteinen Jumala ja pyhittäköön hänet palvelemaan Kristuksen kirkkoa.”

Täydennetty 1.11.2018 kello 18.07. Lisätty piispa Matti Revon kommentit.

Kuva: Luterilainen maailmanliitto / Albert Hillert. Martin Junge Namibian Windhoekissa keväällä 2017.

Lue myös:

Espoon hiippakunnan uusi piispa on Kaisamari Hintikka

Espoon piispaksi valittu Kaisamari Hintikka haluaa, että kirkossa voi ottaa esiin vaikeita asioita

Äiti kertoo, että Kaisamari Hintikka ei leikkinyt pienenä piispaa – tukijoukko vastaanotti voittajan


***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliEspoon hiippakunnan uusi piispa on Kaisamari Hintikka
Seuraava artikkeliEspoon piispanvaalissa kakkoseksi jäänyt Juhani Holma: ”Tulos oli aika odotettu”

Ei näytettäviä viestejä