Lähetysyhdistys Kylväjälle yhteistyösopimus Mongolian evankelis-luterilaisen kirkon kanssa

Lähetysyhdistys Kylväjän Mongolian-työalueen yhdyshenkilö Janne Henriksson ja Mongolian evankelis-luterilaisen kirkon (MELC) johtaja Purevdorz Zamsram allekirjoittivat lokakuussa Kylväjän ja MELC:n välisen yhteistyösopimuksen Mongolian pääkaupungissa Ulaanbaatarissa.

Vuonna 2017 perustetun Mongolian evankelis-luterilaisen kirkon johtaja Purevdorz kertoo Kylväjän tiedotteessa, että hengellisen työn tekemiseen liittyvä lainsäädäntö on muuttunut Mongoliassa viime vuosina tiukemmaksi

– Kun kristinusko saapui maahan ja ensimmäiset seurakunnat syntyivät, oli paljon helpompaa saada esimerkiksi viisumipaikkoja ulkomaalaisille läheteille ja raamatunopettajille, Purevdorz sanoo tiedotteessa.

Ulaanbaatarin Raamattukoulussa oli aluksi kahdeksan ulkomaalaista opettajia, Purevdorz kertoo. Nyt koulu saa hänen mukaansa vain yhden viisumin ulkomaalaiselle henkilöstölle.

Kylväjän tiedotteen mukaan Mongoliassa on suunniteltu lainsäädäntöä, joka kieltäisi kansalaisjärjestöjä tekemästä kristillistä tai hengellistä työtä. Lait ovat tällä hetkellä parlamentin käsittelyssä, mutta niitä ei ole vielä hyväksytty.

– Tämä voi olla tulevaisuudessa ongelma myös MELC:lle, joka on rekisteröitynyt nimenomaan kansalaisjärjestöksi. Maan hallinto on kiristämässä otetta kristillisten seurakuntien ja toimijoiden osalta, Purevdorz sanoo.

Hänen mukaansa kirkolla ja seurakunnilla on hyvät, avoimet ja rehelliset välit viranomaisten kanssa. Hän sanoo myös ymmärtävänsä hyvin, miksi viranomaiset haluavat tarkasti seurata esimerkiksi ulkomailta tulevaa rahoitusta seurakunnille.

Purevdorz arvelee, että erilaisten kulttien epärehellinen toiminta ja väärinkäytökset ovat saattaneet johtaa viranomaisten epäluuloisuuteen kaikkia kristillisiä kirkkoja ja seurakuntia kohtaan. Kristinusko saatetaan nähdä epätoivottuna ulkomaalaisvaikutuksena ja jopa valtioiden yrityksenä vaikuttaa Mongolian yhteiskuntaan.

Kuva: Ella Henriksson. Mongolian evankelis-luterilaisen kirkon (MELC) johtaja Purevdorz Zamsram ja Kylväjän Mongolian työalueen yhdyshenkilö Janne Henriksson.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliVäitös: Eliniän pidentäminen on eettisesti hyväksyttävää, vaikka sen tavoitteluun liittyy paljon ongelmia
Seuraava artikkeliPostilakko ei haittaa kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelua – listat voi toimittaa kapituleihin sähköisesti

Ei näytettäviä viestejä