Lähetysseuran hallitus: Järjestö ei ota kantaa kotimaiseen puolue- tai veropolitiikkaan

Suomen Lähetysseura pitää tärkeänä 430 miljoonaa -verokampanjan tavoitteita, joilla pyritään tukemaan hauraita yhteiskuntia. Lähetysseura sen sijaan ei ota kantaa kotimaiseen puolue- tai veropolitiikkaan.

Näin linjaa Suomen Lähetysseuran hallitus, joka keskusteli kampanjasta kokouksessaan torstaina.

Kansalaisjärjestöjen ja ammattiliittojen 430 miljoonaa -kampanja vaatii päättäjiltä toimia verovälttelyn kitkemiseksi kansallisesti ja kansainvälisesti. Kampanjan nimi pohjautuu valtiovarainministeriön laskelmiin tiettyjen verovälttelyä torjuvien toimenpiteiden vuosittaisesta verovaikutuksesta.

Kampanjasta on keskusteltu kiivaasti etenkin Twitterissä viime viikkoina. Suomen Lähetysseuran osuus kampanjassa nousi huomion kohteeksi Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Juho Romakkaniemen
arvosteltua sitä voimakkaasti.

Suomen Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja, piispa Teemu Laajasalo
vastasi Romakkaniemelle Twitterissä, että Lähetysseuran tarkoitus ei ole osallistua politiikkaan ja että asiasta keskustellaan seuraavassa hallituksen kokouksessa. Viestinvaihtoa on seurannut etenkin sosiaalisessa mediassa keskustelu kirkon ja sen järjestöjen yhteiskunnallisesta roolista ja vaikuttamisesta.

Suomen Lähetysseura kertoo nyt verkkosivuillaan, että se pitää tärkeänä kampanjan tavoitteita, joilla pyritään tukemaan hauraita yhteiskuntia, estämään heikoimmassa asemassa olevien ihmisten riistoa ja lisäämään kansainvälistä vero-oikeudenmukaisuutta.

Hallituksen mukaan Lähetysseura sen sijaan ei ota kantaa kotimaiseen puolue- tai veropolitiikkaan eikä suomalaisten yritysten tai yrittäjien verotukseen ja haluaa irtautua siitä keskustelusta.

”Suomen Lähetysseura ei vetäydy 430-kampanjasta, mutta ilmaisee edellä mainitut linjaukset kampanjan kumppaneille. Lähetysseura tulee jatkossa arvioimaan vaikuttamistyön tavoitteita erillisessä strategiakeskustelussa”, Suomen Lähetysseuran sivuilla todetaan.

Kuva: Matti Karppinen. Suomen Lähetysseuran Lähetyskirkon sisäänkäynti Helsingin Tähtitorninmäellä.

Lue myös:

Juho Romakkaniemen vierasblogi: Mitä Jeesus sanoisi kysymykseen oikeudenmukaisuudesta?

Kolumni: Kirkko ei ole puolueeton, sillä Jeesuskaan ei ole

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Tervetuloa Suomeen, al-Holin lapset!
Seuraava artikkeliPodcast: Jeesus paahtoleivässä ja eukaristiset ihmeet

Ei näytettäviä viestejä