Lähetysseuralta 100 000 euroa Nepalin maanjäristysuhrien auttamiseen

Nepalia kohtasi lauantaina 25.4. laaja ja voimakas maanjäristys lähellä pääkaupunki Kathmandua. Tämänhetkisten tietojen mukaan kuolleita on yli 3000.

Luku kasvaa koko ajan, kun tietoja saadaan syrjäisiltä alueilta. Kathmandun laakso, johon järistys iski voimakkaimmin, on tiheään asuttu.

Suomen Lähetysseura lähettää Nepaliin katastrofiapua 100 000 euroa Luterilaisen maailmanliiton kautta. Avun jakelusta huolehtii maailmanliiton Nepalin-osasto. Lähetysseuralla on maassa 8 työntekijää, jotka osallistuvat avustamiseen.

– Tunnelma on surullinen, sekava, myös odottava, kertoo Lähetysseuran työntekijä Anni Takko.

Sairaalat ovat täynnä. Ympäristö on paikoittain melkein kuin sotatanner.

– Lähetysseuran yhteistyökumppanit voivat tietojemme mukaan hyvin, emme tiedä kuolleista, koska emme ole tavoittaneet kaikkia. Olemme yrittäneet olla yhteydessä kaikkiin kumppaneihimme ja ne, joista olemme saaneet tiedon, ovat kunnossa. Osallistumme Luterilaisen maailmanliiton katastrofityön kriisipalavereihin, jos pääsemme. Nyt vielä kartoitetaan tuhoja ja avun tarvetta.

Juuri nyt järistyksen uhrit tarvitsevat suojaa, vettä, ruokaa sekä hygieniatarvikkeita.

Lähetysseura on työskennellyt Nepalissa vuodesta 1978.

Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista: neljännes asukkaista elää köyhyysrajan alapuolella.  Valtion mahdollisuudet auttaa katastrofitilanteissa ovat heikot. Väestöstä lähes 80 prosenttia saa toimeentulonsa pienimuotoisesta maataloudesta.

Kuva: Jenny Rostain / Nepalin maanjäristyksen uhrit tarvitsevat apua.

Edellinen artikkeli”Ikoni valitsee tekijänsä”
Seuraava artikkeli500 ihmisen ketju avasi Kutsu 2015 -teemavuoden Lohjalla

Ei näytettäviä viestejä