Lähetysseura ja KUA vetoavat Afrikan kuivuusalueiden auttamiseksi

Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu ovat lähettäneet seurakuntiin yhteisen vetoomuksen. Siinä toivotaan, että seurakunnat voisivat esimerkiksi kerätä vapaita kolehteja Itä-Afrikan kuivuudesta kärsivien ihmisten auttamiseksi

Koko itäinen Afrikka kärsii pahimmasta kuivuudesta kolmeen vuosikymmeneen. Katastrofi näkyy järjestöjen mielestä mediassa valitettavan vähän.

Kirkkoherroille menneen vetoomuksen ovat allekirjoittaneet toiminnanjohtajat Seppo Rissanen ja Jouni Hemberg.

Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura ovat molemmat tukeneet hätäaputyötä myöntämällä Itä-Afrikan kuivuusalueille yhteensä 100 000 euroa katastrofiapua.

Suomen Lähetysseuran apu kohdistetaan ensisijaisesti Mekane Yesus -kirkon kautta Etiopiaan lapsille ja raskaana oleville naisille. Ruoka-avun lisäksi kirkot tukevat kuivuudesta kärsineen maataloustuotannon elpymistä. Ne toimittavat kotitalouksille siemenviljoja sekä eläinrehua.

Kirkon Ulkomaanavun hätäapu kohdistetaan Etiopian lisäksi myös Etelä-Sudaniin, Somalimaahan ja Ugandaan, joissa rakennetaan muun muassa uusia kaivoja. Eniten kuivuudesta kärsivät maanviljelijät sekä karjankasvattajat. Vesipisteillä turvataan heidän elinkeinonsa ja perheiden ruokaturva. Vesipisteet myös auttavat varautumista tulevia kuivia kausia varten.

Suomen Lähetysseuran katastrofirahastoon voi tehdä lahjoituksen myös verkon kautta.

Kuva: Kati Keski-Mäenpää

Lue myös:

Etiopia kärsii kuivuudesta – Kymmenen miljoonaa ihmistä ruoka-avun tarpeessa

Edellinen artikkeliOuluun tuomiokirkon pihalle suunnitellaan leikkikirkkoa
Seuraava artikkeliMoni kirkon jättänyt palaa takaisin

Ei näytettäviä viestejä