Lähetyshiippakunnan jäsenmäärä kasvoi hienoisesti viime vuonna

Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan jäsenmäärä jatkoi kasvuaan viime vuonna, selviää Lähetyshiippakunnan tilastoista.

Viime vuonna jäseniä oli 1 842, vuonna 2015 luku oli 1 792. Seurakuntien määrä kasvoi viime vuonna 32:een, kun Loimaa, Vantaa ja Vaasassa toimiva ruotsinkielinen Vasa aloittivat toimintansa ja helsinkiläinen St. Barnabaksen seurakunnan toiminta loppui.

Kävijämäärät pysyivät lähes ennallaan. Vuonna 2016 pääjumalanpalveluksissa oli keskimäärin 47 kävijää, kun heitä vuotta aiemmin oli 49. Eniten kävijöitä oli Porin Sakkeuksen seurakunnassa, jonka pääjumalanpalveluksessa kävi keskimäärin 109 ihmistä. Vähiten kävijöitä oli Turun Gabrielin seurakunnassa, jonka messuissa kävi keskimäärin 11 ihmistä.

Kaikkiaan Lähetyshiippakunnan messuissa kävi viime vuonna 68 277 ihmistä, kun edeltävä vuonna heitä oli 67 645.

Viime vuonna myös Lähetyshiippakunnan saamat tulot kasvoivat piirun verran. Vuonna 2015 tuloja oli 1 016 766 euroa, kun viime vuonna niitä oli 1 053 251 euroa.

Lukuihin ei sisälly Lähetyshiippakunnan toimintaa niillä paikkakunnilla, joissa ei ole järjestäytynyttä ja hiippakuntaan liittynyttä seurakuntaa.

Kuva: Lähetyshiippakunnan logo.

Lue myös:

Lähetyshiippakunta vastaa lähteneen papin kritiikkiin – ”Parempaa mallia ei ole yhdessä löydetty”

Lähetyshiippakunnan pappi jättää liikkeen – kumoaa monta yhteisöön liittyvää käsitystä

Lähetyshiippakunta on kirkkoon pettyneiden kriittinen yhteisö

Edellinen artikkeliKenen nimi myy nyt kristillisessä kirjakentässä?
Seuraava artikkeliLapuan hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä