Lähemäen messut Mikkelissä alkavat uudenlaisina – myös naispappi mukaan

Lähemäen seurakuntatalo. Kuva: Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan messuyhteistyö Lähemäen seurakuntatalolla alkaa uudessa muodossa loka-marraskuussa. Asiasta päätti kirkkoneuvosto pitkän keskustelun jälkeen tiistai-iltana 21.9.

Lähemäen seurakuntatalolla pidettiin kymmenisen vuotta Yhteisen leivän jaamme -messuja yhteistyössä Suomen Raamattuopiston, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen ja Lähetysyhdistys Kylväjän kassa. Messuja toimittivat vain miespuoliset papit.

Lähemäen messut jäädytettiin loppuvuodesta 2019, kun kävi ilmi, että ne olivat aiheuttaneet erillisjärjestelyjä seurakunnan työvuorojen suunnittelussa. Messutoiminta päätettiin miettiä uusiksi.

Nyt Lähemäellä alkaa uudenmuotoinen Lähismessu-toiminta kerran kuussa. Sitä varten on perustettu suunnitteluryhmä, jonka jäseninä on herätysliikesidonnaisia vapaaehtoisia ja kaksi virassa olevaa pappia. Messuissa liturgeina ovat ja saarnaavat eläkkeellä olevat miespapit, ja mukana on vapaaehtoista väkeä.

Avustavana pappina messuissa tulee aina olemaan seurakunnan oma työssä oleva pappi. Kirkkoherra Arja Huuskosen mukaan on sovittu, että avustava pappi voi olla myös nainen.

Lue myös:

"Lähemäen papit ovat olleet miehiä" – Mikkelissä pitkään jatkuneet naispapittomat messut mietitään uusiksi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.