Kytkin muuttui verkkolehdeksi

Kirkon yhteiskunnallisen työn perinteinen tiedotuslehti Kytkin on muuttunut verkkolehdeksi toukokuun alussa.

– Siinä julkaistaan ajankohtaisia ja tärkeitä puheenvuoroja kirkon ja yhteiskunnan rajapinnan sekä sosiaalietiikan kysymyksistä, määrittelee Kytkimen päätoimittaja Kari Latvus, joka työskentelee Kirkkohallituksessa toiminnallisella osastolla asiantuntijana.

Paperinen Kytkin ilmestyi neljä kertaa vuodessa. Verkossa se ilmestyy aluksi kuusi kertaa vuodessa, myöhemmin ehkä useamminkin.

Kytkin ilmestyy numero kerrallaan, mutta tarvittaessa voimme julkaista myös yksittäisiä ajankohtaisia artikkeleita nopeastikin.

Ennen siirtymistä verkkoon Kytkimen lukijoille tehtiin kysely, jonka mukaan 88 prosenttia heistä kannatti verkkoon siirtymistä.

– Kun ensimmäinen numero ilmestyi, sillä oli yhden vuorokauden aikana enemmän lukijoita kuin mitä oli paperilehden koko painosmäärä, Latvus kertoo.

– Vastaanotto on ollut erittäin myönteinen.

Kytkimestä on suunnitteilla loppuvuodeksi myös paperinen versio, joka toimisi samalla eräänlaisena kirkon yhteiskunnallisen työn vuosikirjana.

Kirkko ja yhteiskunta -sivulla Facookissa keskustellaan Kytkimen esiin nostamista teemoista ja jaetaan aihepiiriin liittyviä linkkejä. Kytkimellä on myös Twitter-tili @kirkonkytkin.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kari Latvus yhteiskunnallisen työn asiantuntijaksi

Edellinen artikkeliHallintohenkilökunta siirtyy pois teologisen palkkalistoilta
Seuraava artikkeliSeurakuntalehdet tiivistävät yhteistyötään eri puolilla Suomea

Ei näytettäviä viestejä