Kysely: Noin puolet kirkolliskokousedustajista siunaisi kaikki avioliitot

Noin puolet kirkolliskokousedustajista mahdollistaisi kirkollisen siunauksen samaa sukupuolta olevien avioliitoille sen jälkeen, kun sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan vuonna 2017.

Asia selviää Kotimaan kirkolliskokousvaalien ehdokkaille tekemästä kyselystä. Kirkolliskokoukseen valituista hiippakuntien edustajista kyselyyn vastasi 73 edustajaa, eli reilu kolme neljäsosaa kirkolliskokousedustajista. Yhteensä edustajia on 96. Hiippakuntien edustajien lisäksi kirkolliskokoukseen kuuluvat kaikki piispat ja kenttäpiispa.

Yhteensä hieman yli puolet, 53,5 prosenttia, kyselyyn vastanneista edustajista olisi valmis siunaamaan kirkossa myös samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Vajaa kolmannes, 29 prosenttia, kyselyyn vastanneista edustajista olisi valmis myös vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja. Enemmistö heistä antaisi papeille kuitenkin valinnanvapauden olla halutessaan vihkimättä samaa sukupuolta olevia pareja.

Sen sijaan 42,5 prosenttia kyselyyn vastanneista jatkaisi nykymallin mukaisesti niin, että kirkko jatkossakin vihkii ja siunaa vain eri sukupuolta olevia pareja.

Vihkioikeudesta luopumista kannattaa vain harva, yhteensä 17,8 prosenttia vastanneista. Vihkioikeudesta luopumista kannattavista edustajista reilu kolme neljännestä haluaisi siunata kaikki parit ja vajaa neljännes prosenttia vain eri sukupuolta olevat parit.

Kuva: Matti Karppinen. Kansalaistorilla osoitettiin mieltä, kun eduskunta äänesti avioliittolaista marraskuussa 2014.

Lue myös:

Ketkä valittiin kirkolliskokoukseen? – Katso tulokset

Edellinen artikkeliKirkkoherra kirjoitti poikansa homoseksuaalisuudesta englanniksi
Seuraava artikkeliKirkon eläkerahasto tuotti hyvin

Ei näytettäviä viestejä