Kyrkpressen: Piispa Vikström antoi homoista jyrkästi kirjoittaneelle Kristiinankaupungin kappalaiselle varoituksen

Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström on antanut varoituksen Kristiinankaupungin kappalaiselle Markus Engströmille kielenkäytöstä. Varoitus koskee sanomalehti Syd-Österbottenissa julkaistua Engströmin mielipidekirjoitusta, jossa kappalainen tukee esimiehensä, kirkkoherra Daniel Norrbackin jyrkkiä kommentteja homoseksuaalisuudesta. Asiasta kertoo Kyrkpressen-lehti.

Engströmin saama varoitus tarkoittaa sitä, että tapauksen toistuessa Markus Engström voidaan pidättää virasta.

Kyrkpressenin mukaan Engström sanoo olevansa pettynyt. Hän aikoo kuitenkin omien sanojensa mukaan jatkaa "Jumalan sanan julistamista".

– On iso periaatteellinen kysymys, saako Jumalan sanaa julistaa Suomessa vai ei. Tämä on megaskandaali, Engström kommentoi tilannetta Kyrkpressenille.

Piispa Vikström toteaa Kyrkpressenille, että Jumalan sanaa saa toki julistaa.

– Riippuu tietysti siitä, mitä hän sillä tarkoittaa. Ei ole mikään teologinen kysymys harkita sanojaan, kun puhuu toisista ihmisistä, Vikström toteaa Kyrkpressenille.

Kohu Kristiinankaupungissa alkoi kirkkoherra Daniel Norrbackin homoseksuaalisuutta koskevista kommenteista suljetussa Facebook-keskustelussa.

Norrback kertoo Kyrkpressenille ottaneensa nyt opikseen. Kristiinankaupungin uusi seurakuntaneuvosto päätti suositella ensimmäisessä istunnossaan muutama viikko sitten, että kirkkoherra pidättäytyy sosiaalisessa mediassa kommentoimasta keskustelua herättäviä raamatunkysymyksiä.

– Olen luvannut olla varovainen siinä, mitä ja miten sanon, ja pitää huolta siitä, että olen kunnioittava. Olen ottanut kritiikistä opikseni, Norrback vakuuttaa.

Engströmin mielipidekirjoituksesta on tehty myös rikosilmoitus kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

– Voi olla ongelmallista toimia pappina, jos saa tuomion kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Mutta sitä me voimme miettiä sitten myöhemmin, Vikström sanoo Kyrkpressenille.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Syd-Österbotten: Seurakuntaneuvosto paheksuu pappien kirjoituksia Kristiinankaupungissa – toimenpiteet kapitulilla ja poliisilla

Kristiinankaupungin kappalaisen kirjoituksesta tehtiin rikosilmoitus, kirkosta eroamiset jatkuneet

Porvoon hiippakunnassa kuohuu kahden papin jyrkkien homokantojen takia – tuomiokapituli selvittää, piispaehdokkaat kommentoivat

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä