Kristiinankaupungin kappalaisen kirjoituksesta tehtiin rikosilmoitus, kirkosta eroamiset jatkuneet

Pappien kannanotot homoseksuaaleista ovat jatkaneet kirkosta eroamisten virtaa Kristiinankaupungissa. Kymmenen päivän aikana kirkosta erosi 38 Kristiinankaupungissa asuvaa seurakuntalaista. Yhtä moni jätti kirkon Kristiinankaupungissa viime vuonna 11 kuukauden aikana tammi-marraskuussa, kertoo Syd-Österbotten-lehti.

Taustalla ovat Kristiinankaupungin ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherran Daniel Norrbackin ja kappalaisen Markus Engströmin jyrkät homoseksuaaleja koskevat kirjoitukset. Norrback julkaisi ensin homoseksuaalisuutta käsitteleviä kommentteja suljetussa Facebook-keskustelussa. Kommentit levisivät lehdistöön, ja Engström kirjoitti Syd-Österbotteniin esimiestään tukevan mielipidekirjoituksen. Kotimaa24:n jutun tapahtumista voi lukea täältä.

Engströmin kirjoituksesta on tehty rikosilmoitus, jonka on jättänyt Åbo Akademin uskontotieteen professori Peter Nynäs. Hänen mukaansa Markus Engströmin kirjoitus pilkkaa ja mustamaalaa homoseksuaaleja. Nynäs on itsekin pappi ja kannattaa avoimesti samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä avioliittoon.

Nynäsin mukaan Engströmin kirjoitus ylittää laillisuuden rajat. Rikosilmoitus koskee sekä tekstin kirjoittanutta Markus Engströmiä että sen julkaissutta Syd-Österbottenia.

Syd-Österbottenin päätoimittaja Mats Ekman toteaa lehtensä pääkirjoituksessa, että seurakunnan luottamushenkilöiden on aika sanoa suoraan, mitä he pappien puheista ajattelevat.

Kristiinankaupungin ruotsalaisen seurakunnan seurakuntaneuvosto kokoontuu kauden ensimmäiseen kokoukseensa keskiviikkona 23.1. Neuvoston vanhan kokoonpanon varapuheenjohtaja Anders Österback toivoo Kyrkpressenin haastattelussa, että kokouksessa voitaisiin puhua tilanteesta ilman, että kumpikaan papeista on paikalla.

Kuva: Kuvakaappaus Syd-Österbotten-lehdestä.

Lue myös:

Porvoon hiippakunnassa kuohuu kahden papin jyrkkien homokantojen takia – tuomiokapituli selvittää, piispaehdokkaat kommentoivat

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.