Kuusi kandidaattia loppusuoralla Kirkkohallituksen ykköspestiin – tässä nimet

Kirkolliskokouksen valitsijamiehet päättivät, että kirkkohallituksessa avoinna olevaan kansliapäällikön virkaan haastatellaan kuusi hakijaa. Asiasta kertoo Kirkon viestintä tiedotteessaan.

Haastateltavat ovat kirkkoneuvos Pekka Huokuna, Kirkon koulutuskeskuksen johtaja Kari Kopperi, kirkkoherra Aulikki Mäkinen, kirkkoherra Juha Rintamäki, lakimiesasessori Riikka Ryökäs ja kirkkoherra Kalervo Salo.

Kansliapäällikön virkaan haki yhteensä 13 henkilöä. Kirkkohallituksen täysistunto antaa valinnasta lausunnon kirkolliskokoukselle istunnossaan 23. lokakuuta. Kirkolliskokous valitsee kansliapäällikön marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Kansliapäällikkö johtaa ja kehittää kirkkohallituksen viraston toimintaa ja vastaa viraston strategisesta suunnittelusta. Hän johtaa kirkkohallituksen henkilöstöhallintoa, toimii osastonjohtajien ja erillisyksikköjen johtajien esimiehenä sekä vastaa kirkkohallituksen yhteiskuntasuhteista ja edunvalvonnasta.

Kirkkohallituksen nykyinen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo aloittaa 1. marraskuuta Oulun hiippakunnan piispan virassa.

Oikaisu 2.11.2018 kello 14.15: Toisin kuin uutisessa aiemmin virheellisesti kirjoitettiin, kirkkohallitus ei anna esitystä vaan lausunnon ehdokkaista kansliapäälliköksi.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkkohallituksen ykkösvirkaan 13 hakijaa – katso nimet

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKuka antaa kasvot keräykselle ja millä ehdoilla? – Kuvien käyttöön liittyy monia eettisiä kysymyksiä
Seuraava artikkeliLuterilaiset ja helluntailaiset tekivät sovinnon – Arkkipiispa: ”Haluan pyytää anteeksi kaikkea sitä syntiä”

Ei näytettäviä viestejä