Kuopion tuomio­kapituli aloittaa yt-neuvottelut – säästö­tavoite 80 000 euroa

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on päättänyt aloittaa yt-neuvottelut eli yhteistoimintamenettelyn työvoiman käytön vähentämisestä. Säästötarve on noin 80 000 euroa, mikä vastaa noin yhtä henkilötyövuotta talousarviovuosina 2023–2025.

Tuomiokapitulin kymmenestä virasta yt-menettelyn piirissä on seitsemän virkaa tai tointa. Neuvottelut eivät koske tuomiokapitulin lakisääteisiä virkoja, joita ovat piispan, hiippakuntadekaanin ja lakimiesasessorin virat.

Menettely johtuu kirkon keskusrahastomaksun pienentämisestä. Kirkolliskokous päätti marraskuussa 2017 pienentää seurakunnilta perittävää keskusrahastomaksua, jolla rahoitetaan muun muassa Kirkkohallituksen ja tuomiokapitulien toiminta. Kuopion tuomiokapitulin saama kehys on pienentynyt vuodesta 2020.

– Keskusrahastomaksua pienennettiin ilman, että olisi samalla huolellisesti arvioitu sen vaikutuksia tai päätetty säästöjen kohdentamisista. Päätös syntyi mielestäni hätiköidysti. Kuopion tuomiokapituli on noudattanut kirkolliskokouksen antamaa kehystä aina tunnollisesti, jopa niin, että ylikin on jäänyt. Siksi uusi tilanne tuntuu henkilöstömme kannalta harmilliselta. Tulemme silti hoitamaan lakisääteiset tehtävämme myös jatkossa, piispa Jari Jolkkonen sanoo kapitulin tiedotteessa.

Tuomiokapitulin tavoitteena on saada yt-neuvottelut päätökseen 30.3 mennessä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kuopion tuomiokapituli aloittaa yt-neuvottelut – säästötavoite 80 000 euroa

Edellinen artikkeliSaapas-toiminnan elämäntyö­palkinto kahdelletoista – myös vuoden Saapasteko-palkinto jaettiin
Seuraava artikkeliPiispa Jukka Keskitalo Vatikaanissa: Kirkon on syytä pyytää saamelaisilta anteeksi rakenteellisia syntejä, jotka vaikuttavat edelleen

Ei näytettäviä viestejä