Kuinka usein ja miksi luterilainen pappi eroaa tai erotetaan pappisvirasta – entä mikä on tilanne muissa kirkkokunnissa?

Kai Sadinmaan tapaus nosti julkisuuteen tilanteen, jossa tuomiokapituli erottaa papin pappisvirasta. Tapaus on monin tavoin poikkeuksellinen, sillä Kotimaan selvityksen mukaan pappeja erotetaan Suomessa pappisvirasta hyvin harvoin. Tavallisempaa on, että pappi luopuu pappisvirasta itse esimerkiksi vaihtaessaan kirkkokuntaa. Poikkeus edellä sanotusta ovat Luther-säätiön ja Lähetyshiippakunnan toiminnassa mukana olleet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papit. Heistä ainakin yhdeksän erotettiin, joukossa…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliNuoret voivat saada maksutonta lyhytterapiaa maanantaisin Tampereen Vanhassa kirkossa
Seuraava artikkeliSeurakuntaopisto vaihtoi nimeä ja on nyt STEP-koulutus

Ei näytettäviä viestejä