Kryptassa järjestetään kokkisota

Helsingin tuomiokirkon kryptassa järjestetään ekumeeninen kokkisota. Mukana on joukkueet viidestä eri kehitysyhteistyöjärjestöstä.

Kisaan osallistuvat järjestöt ovat Caritas, Changemaker, Kirkon Ulkomaanapu, OrtAid ja World Vision.

Illan perimmäinen tarkoitus on se, että eri kirkkojen kehitysyhteistyöjärjestöjen edustajat kertovat, mitä ruoka merkitsee ja mitä maailman ruokaturvan parantamiseksi voidaan tehdä.

Ruokaturva on monella kehitysyhteistyöjärjestöllä tänä vuonna yksi tärkeimmistä painopisteistä. Myös luterilaisen kirkon piispat antavat teemasta lokakuussa kannanoton.

Kryptan illassa sovelletaan tv:stä tuttua kokkisota-ideaa. Joukkueet tuovat mukanaan ruokaa, joka kuvaa jollakin tavalla maailman ruokaturva-tilannetta tai järjestön tekemää työtä ruokaturvan hyväksi.

Joukkueet esittelevät ruoan yleisölle ja kertovat työstään. Yleisö ja illan panelistit äänestävät tiimiä, jonka ruoan ja kampanjan maku miellyttää eniten, ja jonka tekemän työn hyväksi haluaa illassa kerättävän teerahan lahjoittaa.

Helsingin tuomiokirkon kryptassa vietetään lokakuussa Kansainvälisen vastuun kuukautta. Keskiviikkoisin järjestetään Kohtaamispaikkana krypta -ilta kello 18–19.30. Keskiviikkona 13.10. teemana on: Ekumeeninen kokkisota: Ruokaa kaikille!. Tilaisuus on vapaa yleisölle.

Edellinen artikkeliLöytty ja kumppanit konsertoivat Pakistanin hyväksi
Seuraava artikkeliUSA puolustaa islamilaista vähemmistöä Burmassa

Ei näytettäviä viestejä