USA puolustaa islamilaista vähemmistöä Burmassa

Yhdysvaltainan kongressi vaatii Burman (nyk. Myanmar) sotilashallitusta antamaan islaminuskoiselle rohinja -vähemmistölle täydet kansalaisoikeudet. Sotilashallitusta vaaditaan myös poistamaan kaikki rohinjojen liikkumista, avioliittoa ja koulutusta rajoittavat määräykset.

Rohinjojen painostustoimet alkoivat vuonna 1962 sotilashallituksen tultua valtaan,  jolloin liikkumisrajoitukset tulivat voimaan.  70 -luvun puolivälissä Myanmarissa alettiin vaatia kaikilta kansalaisilta virallista kansalaisuustodistusta mutta rohinjoille myönnettiin vain ulkomaalaisen rekisteröintitodistus, jota esimerkiksi monet työnantajat eivät hyväksyneet. Painostustoimet ovat sen jälkeen lisääntyneet ja rohinjoja on muuan muassa otettu pakkotyöhön. Rohinjoja arvioidaan paenneen rajan yli Bangladeshiin yli 200 000.  Thaimaassa rohinja pakolaisia asuu yli 100 000.

USA:n kongressi vetoaakin päätöksessään myös Bangladeshin hallitukseen, että se kiinnittäisi huomioita rohinja-pakolaisten humanitääriseen tilanteeseen ja ruuan puutteeseen väliaikaisleireillä.

Asiasta kertoo kristillinen ihmisoikeusjärjestö Christian Solidarity Wordlwide.

Edellinen artikkeliEhdokkaat ja valitsijat pohtivat hiippakunnan tulevaisuutta
Seuraava artikkeliAjankohtainen kakkonen järjestää ”Homoillan”

Ei näytettäviä viestejä