Kristillisyyteen viittaava nimi herätti vääriä mielikuvia – Turun kristillinen opisto muuttaa nimensä Linnasmäen opistoksi

Turun kristillinen opisto eli tuleva Linnasmäen opisto on myös kirkolliskokouksen vakituinen istuntopaikka. Kuva: Aleksi Saunamäki

Turun kristillinen opisto vaihtaa lokakuun alussa nimeään. Uusi nimi on Linnasmäen opisto. Opiston toiminta säilyy ennallaan.

– Sana kristillinen oppilaitoksen nimessä ymmärretään usein niin, että järjestämämme koulutustoiminta tai koulun arki olisivat uskonnollista. Näin ei kuitenkaan ole, vaan koko toimintamme on valtion rahoittamaa ja osa suomalaista koulutusjärjestelmää, opiston pedagoginen rehtori Juha Kaivola perustelee nimenmuutosta opiston tiedotteessa.

Kaivolan mukaan liian moni hakija jättää hakematta opistolle nimen antamien väärien mielikuvien perusteella.

Opiston tekemän selvityksen mukaan 91 % sen nykyisistä opiskelijoista, 82 % henkilökunnasta ja 96 % alueen opinto-ohjaajista olivat sitä mieltä, että nimi ”kristillinen opisto” ei ole hyvä kuvaamaan opiston toimintaa eikä koulutustarjontaa.

Uusi nimi Linnasmäen opisto liittyy siihen, että opisto sijaitsee Turun Linnasmäen alueella. Opiston yhteydessä toimii myös Kokoushotelli Linnasmäki.

Linnasmäen opisto on yksi Suomen suurimmista kansanopistoista. Se on perustettu vuonna 1925. Se tarjoaa varhaiskasvatuksen ja kommunikaatioalan ammatillista koulutusta, korkeakouluopintoihin valmistavaa koulutusta, nivelvaihekoulutuksia sekä vieraskielisten kieli- ja perustaitokoulutuksia.

Opistoa ylläpitää Turun kristillisen opiston säätiö.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!