Kristillisen tuotantoyhtiön keräys hämmentää tv-väkeä

IRRTVmainos toiminnanjohtaja ja SuomiTV:n hallituksen varapuheenjohtaja Hannu Haukka sanoo, että toissapäiväinen Yleisradion uutisten ”Suomi-TV ihmettelee nimellään käytävää rahankeruukampanjaa” – juttu ei perustu todellisuuteen.

Haukka myöntää, että hänen kaksoisroolinsa saattaa aiheuttaa ongelmia asian ymmärtämisessä.

YLEn uutisen mukaan IRR-TV ”on käynyt keräyskampanjaa vaikeuksiin ajautuneen SuomiTV:n siivellä kristillisten arvojen nostamiseksi televisiossa” ja lisäohjelma-ajan saamiseksi SuomiTV:llä. YLEn uutisessa SuomiTV:n toimitusjohtaja Randy Dewey irtisanoutuu IRR-TV:n lanseeraamasta kampanjasta. Hänen mukaansa kristilliset ohjelmat eivät myöskään ole saamassa lisää lähetysaikaa.

- SuomiTV ei voi irtisanoutua sellaisesta missä se ei ole koskaan ollut mukana. Rahankeräys on ollut puhtaasti IRR-TV:n asia, se on tehty tarkoituksena kerätä rahaa tuottamillemme SuomiTV:n ”perheystävällisille” kristillisille ohjelmille, Haukka puolestaan väittää Kotimaa24:lle.

Haukka myös sanoo informoineensa keräyksestä SuomiTV:n hallitusta etukäteen ja että asiaa olisi tuolloin pidetty IRR-TV:n sisäisenä.

Haukan mukaan nyt jo päättyneellä keräyksellä ei tavoiteltu IRR-TV:n tuottamille ohjelmille lisäaikaa kanavan ohjelmistosta, kuten on väitetty, vaan saadut varat käytetään ohjelmien kehittämiseen.

- Tarkoitus on käyttää rahat ohjelmien laadun parantamiseen. Pitäydymme saamaamme ohjelma-aikaan ja tuotamme parhaillaan ohjelmia syksyksi.

Haukka kertoo noin 200 000 euroa tuottaneen keräyksen olleen onnistunut. Tuloksen voi suhteuttaa Haukan mukaan siihen, että yhden SuomiTV:lle tuotettavan ohjelman tuotantokustannukset ovat noin 3000 - 5000 euroa. Hän muistuttaa, että tuotantoyhtiön on investoitava myös muun muassa tekniikkaan.

Helluntaiherätyksen edustajat julkaisivat eilen tiedotteen, jossa irtisanoudutaan keräyksestä, koska IRR-TV ei ole helluntailiikkeen järjestö, vaan yhteiskristillinen toimija.

YLEn uutisoiman keräyksen esite (kuvassa) tuli lehden välissä maksettuna ilmoituksena muun muassa Kotimaa-lehden ja Askeleen tilaajille.

Lue Ylen uutinen

Mikä IRR-TV, tutustu nettisivuihin