Koulut pelkäävät menettävänsä verovapauden uuden avioliittolain myötä

Yhdysvaltain korkein oikeus päätti viime kuussa laillistaa samaa sukupuolta olevien parien avioliitot. New York Times kertoo, että maan uskonnolliset koulut pelkäävät menettävänsä verovapauden, koska ne eivät hyväksy homoseksuaalisia suhteita.

Kouluissa samaa sukupuolta olevat parit eivät esimerkiksi saa asua aviopareille tarkoitetuissa asuntoloissa. Lisäksi koulujen työntekijöiden samaa sukupuolta olevat puolisot eivät saa samoja etuuksia kuin heteroparien puolisot.

Uskonnollisten koulujen johtajat ovat lähettäneet kongressin jäsenille kirjeen, jossa todetaan, että korkeimman oikeuden päätös vaarantaa koulujen pitäytymisen perinteisissä uskonnollisissa ja moraalisissa arvoissa.

Yhdysvaltain kongressi on jo pitkään tuominnut rodullisen syrjinnän, mutta seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää ei ole vielä kielletty kansallisella lailla.

Vuonna 1983 korkein oikeus kumosi verovapauden protestanttiselta Bob Jones -yliopistolta, koska se vastusti rotujenvälisiä parisuhteita ja avioliittoja.

Kalifornian yliopiston oikeustieteen professori Eugene Volokh sanoo New York Timesille, että muutaman sukupolven kuluttua uskonnollisella vakaumuksella perusteltua syrjintää saatetaan pitää rasismina.

New York Times