Kotimaa24 uudistuu ja vaihtaa nimensä – se on jatkossa Kotimaa.fi

Kotimaan logossa yhdistyvät keskiaikaisen kivikirkon pääty, mustekynän terä ja piispanhiippa.

Vuodesta 2009 toiminnassa ollut verkkosivusto Kotimaa24 vaihtaa nimeä ja on jatkossa Kotimaa.fi. Samalla sivuston ulkoasu uudistuu ja sivuston toiminnallisuuksiin tulee pieniä muutoksia.

– Uudistuksella haluamme korostaa, että on olemassa yksi Kotimaa, joka on sekä painettu lehti että verkkosivusto. Jo nyt samoja juttuja ja uutisia on julkaistu vuoroin kummassakin. Uudistus haluttiin ajoittaa Kotimaan 115-vuotispäivän tienoille joulukuun alkuun, sanoo Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä.

– Kotimaa.fi tarjoaa jatkossakin uutisia ja näkökulmia ajankohtaista aiheista. Mutta myös taustoittava sisältö on osa uutta Kotimaata verkossa.

Teinilän mukaan Kotimaa.fi tarjoaa lähitulevaisuudessa verkossa omaa sisältöä myös tilaajilleen. Toisin sanoen osa jutuista muuttuu maksullisiksi.

– Toistaiseksi kaikki jutut ovat vapaasti luettavissa. Tilaajille tarkoitettuja juttuja tulee aluksi harvakseltaan mutta myöhemmin enemmän. Jatkossa Kotimaa.fi ei voi tehdä pelkästään ilmaisia sisältöjä, vaan tarvitsemme sekä lehden että näköislehden tilaajia.

Kotimaa24:n käyttäjät huomaavat sivuston sinisen tunnusvärin muuttuvan punaiseksi. Käyttöön otetaan myös toiminnallisia uudistuksia. Kaikki lukijablogit ovat löydettävissä omalta alasivultaan, kuten tähänkin asti.

Kotimaa.fi-sivusto on uudistettu mobiilikäytön ehdoilla.

– Jo nyt yli puolet käyttäjistä tulee sivustolle mobiilista eli älypuhelimien ja pieni osa myös tablettien kautta.

Kotimaa24-sivustolle tehdyt nettihaut ohjautuvat uudelle Kotimaa.fi-sivustolle. Kotimaa.fi avautuu 4.12.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.