Kosketuksia ja asun kommentointia – seurakunta­yhtymä selvittää Hämeenlinna-Vanajan kirkko­herraan kohdistuneita häirintä­ilmoituksia

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä tutkii Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraan Kimmo Reinikaiseen kohdistuneita suullisia häirintäilmoituksia, jotka ovat koskeneet epäasiallisiksi koettuja kosketuksia ja puheita, muun muassa ulkonäön ja vaatetuksen kommentointia. Seurakuntayhtymän aloittamasta selvityksestä kerrotaan seurakunnan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Kirkkoherran käytökseen tyytymättömiä työntekijöitä on ”useampi kuin yksi”, seurakuntayhtymän työsuojelupäällikkönä toimiva talousjohtaja Kai Kauppinen vahvistaa Hämeen Sanomille.

– Itse kuulin tästä asiasta ensimmäisen kerran 8. maaliskuuta, Kauppinen kertoo.

Kirkkoherraan kohdistuvista häirintäsyytöksistä ei Kauppisen mukaan ole ainakaan toistaiseksi tehty kirjallisia ilmoituksia.

Kauppinen sanoo Hämeen Sanomissa, että Reinikaista koskevat häirintäväitteet selvitetään yhdessä asianosaisten kanssa. Sen jälkeen arvioidaan, antaako tapahtunut aihetta esimerkiksi suulliseen huomautukseen tai kirjalliseen varoitukseen.

Kirkkoherra Kimmo Reinikainen kommentoi tilannetta seurakunnan verkkosivuilla torstaina 15.4.

– Asioiden selvittely on vielä kesken, joten minun on vaikea ottaa kantaa, kun en tiedä kokonaisuutta. Käsivarren tai olkapään koskettaminen tai asun kommentointi ovat olleet minun näkökulmastani tilanteeseen liittyvää ystävällisyyden tai myötätunnon osoittamista. Koska nämä tilanteet ovat herättäneet epämukavuutta, on toimintani ollut huonosti harkittua ja pyydän anteeksi. Korjaava palaute tästä on oikeutettua ja se ohjaa minua entistä huolellisempaan korrektiuteen.

Reinikainen sanoo, että nollatoleranssi epäasialliseen käytökseen on hyvä asia.

– On tarpeellista ja oikein selvittää nämä asiat.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan hallintokappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio pitää verkkosivujen tiedotteessa tärkeänä, että työyhteisön sisäiset ongelmalliset tilanteet selvitetään perin pohjin.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kosketuksia ja asun kommentointia – seurakuntayhtymä selvittää Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherraan kohdistuneita häirintäilmoituksia

Edellinen artikkeliPiispa Jukka Keskitalo: Kirkon sisällä on iso kirjo pelastus­käsityksiä, joista vanhoillis­lestadiolainen on vain yksi
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Tuomasmessu on jäänyt liian vähälle huomiolle

Ei näytettäviä viestejä