Koska nähdään letkismessu?

Reggaemessu

Viime sunnuntaina Helsingin Töölön kirkossa vietettiin Suomen ensimmäistä reggaemessua. Kirkko täyttyi ääriään myöten ja mukana oli noin 400 osallistujaa.

– Väkeä tuli paikalle niin paljon, että meiltä loppuivat virsikirjat kesken, toteaa Almgren reggaemessun ideoinut Anssi Almgren Nuorten Keskukselta

Messun teemana olivat kysymykset oikeudenmukaisuudesta ja Jumalan sanan kylvöstä. Musiikki tuki sanan säilää: reggaessa on aina nostettu esille yhteiskunnallisia epäkohtia ja kysymyksiä oikeudenmukaisuudesta.

Almgren lupailee messulle jatkoa myös tulevaisuudessa.

– Nyt konseptia vielä vähän hiotaan paremmaksi ja toivottavasti se tulee leviämään ympäri Suomea.

Messua olivat järjestämässä Nuorten Keskus ry, Suomen lähetysseura, Changemaker, Kansan Raamattuseura, Helsingin seurakuntayhtymä, A Rocha – Kristityt luonnon puolesta.

Luterilaisessa kirkossa on viime vuosina innovoitu monia musiikillisia erikoismessuja, jotka ovat osoittautuneet hyvin suosituiksi. Seuraavaksi Turun Mikaelinkirkossa järjestetään maaliskuussa ensimmäinen dancemessu.

Tähän asti koettuja messuja ovat olleet ainakin popmessu ja pop-rap-messu, metallimessu ja hevimessu, bluesmessu, funkmessu, jazzmessu, iskelmämessu, tangomessu, kansanmusiikkimessu ja folk-messu, punkmessu, rockmessu sekä Elvis-messu. Metallimessu on herättänyt kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Näkemättä ja kokematta ovat tiettävästi toistaiseksi esimerkiksi letkajenkka- eli letkismessu, humppamessu, glamrockmessu, housemessu, valssimessu, indiemessu, beatboxmessu, sambamessu sekä bossanovamessu.

(Kuva: Raimo Saba)

Edellinen artikkeliSuomen Helluntaikirkossa 40 jäsenseurakuntaa
Seuraava artikkeliEnsimmäinen vanhoillislestadiolainen nainen kirkolliskokousedustajaksi

Ei näytettäviä viestejä