Kookospappi pahoillaan kohusta

Pappipalvelu oli tarkoitettu vain takaportiksi, jos seurakunta ei kykene palveluita tarjoamaan, sanoo Kotimaa24:n tavoittama Kotipalvelu Kookoksen pappi. Hän esiintyy haastattelussa omasta toivomuksestaan nimettömänä. 

- Olen sitä mielä, että seurakunnan tehtävä on hoitaa pappi jokaiseen toimitukseen ja silloin, kun pappia tarvitaan. Ajatus lähteä mukaan tähän oli se, että tämä on sellainen takaportti. Jos seurakunta pettää, niin jostakin olisi saatavissa pappi, hän sanoo.

Papin mukaan palvelussa oli kysymys tulevaisuuden visiosta, ei taloudellisesta hyödystä.

- He olisivat ilmeisesti maksaneet minulle kilometrikorvaukset. En uskonut, että tätä palvelua olisi tarvittu, koska papin pitäisi löytyä seurakunnasta. Palvelu on ollut pieni sivujuttu. Kauhistelen sitä, millaisen muurahaispesän tämä on saanut aikaiseksi.

Hän kertoo tehneensä paljon papin työtä palkatta.

- Jos pappi on virassa, hän saa kuukausipalkkaa. Meillä on myös hirveä määrä pätkätyöläisiä, joilla ei ole vakituisia virkoja ja ilmaista työtä teetetään paljon. Olen tehnyt aika paljon töitä viran ulkopuolella, siunannut, kastanut ja vihkinyt saamatta mitään korvauksia.

Kaupallisesta pappipalvelusta kohu - palvelu ajettiin alas

Kookospapilta vaaditaan selvitystä