Kolumni: Eivätkö ne Raamatussakin mainitut portot houkuttele kristityn miehen lankeemukseen?

Pienirintainen venäläinen blondi? Uhkea bulgarialainen brunette? Yönmusta kiihkeä afrikkalainen? Tule ja valitse omasi! Viikonloppuna erikoistarjouksessa kaksi yhden hinnalla! Mainoslause, joka maistuu monen suussa halvan elokuvan huonosti käsikirjoitetulta kohtaukselta, mutta joka omassa työssäni näyttäytyy liian monen naisen surullisena todellisuutena.

On ollut hämmentävää huomata, kuinka paljon ihmiset, etenkin miehet, ovat valmiita uhraamaan seksin jumalattaren alttarille. Himon iskiessä peliin ollaan valmiita sijoittamaan niin oma avioliitto, perhe, terveys kuin hengelliset ja moraaliset periaatteetkin.

Jälkimmäiset häviävät listalta ensimmäisinä, vaikka moni seksinostaja vakuuttaa peilikuvalleen olevansa hyväntekijä. Mies, joka tarjoaa ostamalleen naiselle luksuselämää pöydälle jätetyn setelinipun kautta. Mies, joka tarjoaa viisaita neuvoja avioliiton kimuranttiudesta. Mies, joka tarjoaa mahdollisuuden erilaiseen seksiin, vaikkapa S/M:ään! Todellisuudessa mies on seksinostaja muiden joukossa. Yksi sadoista. Yksi tuhansista. Yksi niistä monista, joita nainen kutsuu raiskaajiksi.

***

Moraalin kanssa käsi kädessä katoaa terveys. Seksi ilman kondomia on niin paljon mukavampaa! Ja eihän siitä tarvitsisi maksaa extraa, jos naisella jokin tauti olisi! HIV ja klamydia ovat homojen riesa, eivät ne kosketa reilua heteroa seksinostajaa, jonka housut ovat jo puolitangossa ja penis komeasti pystyssä! Ja nainenkin niin eksoottinen ja hyvältä tuoksuva!

Kun sukupuolitautiklinikan lasku kilahtaa vahingossa sähköpostin sijasta seksinostajan postilaatikkoon, joutuu seksinostaja jättämään hyvästit postin noutaneelle vaimolleen. Vaimolle kun ei riitä selitykseksi seksinostajan keski-iän kriisi eikä myöskään vetoaminen keskinäiseen seksielämään, joka seksinostajan mukaan on lopahtanut kerran viikossa tapahtuvaksi, lauantaimakkaran jälkeiseksi panoksi. Jälkiviisaana seksinostajan on helppo miettiä, olisiko seksiin, samoin kuin avioliittoon ylipäätään, pitänyt panostaa enemmän.

***

Ja entäpä lapset? Heitä ei juuri näy seksinostajan niukasti kalustetussa kaksiossa, jossa avioeron jälkeen ei enää tuoksu vaimon rakkaudella tekemä lihamureke, vaan Alepan pakastealtaasta löytynyt Saarioisten Kiusaus. Sen nimi muistuttaa seksinostajaa ikävästi pastorin kanssa käydystä keskustelusta, jonka tarkoituksena oli hankkia seksinostajalle puhdas omatunto, mutta jonka tuloksena Sodoma ja Gomorra näyttäytyvät hänen oman elämänsä kangastuksina.

Mutta eihän vika ole seksinostajan? Eihän? Eivätkö ne ole ne syntiset naiset, ne Raamatussakin mainitut portot, jotka houkuttelevat kristityn miehen lankeemukseen?

Niin. Yhteiskunnassa, joka sallii naisen ostamisen, kaikki muukin voi olla suhteellista.

Kirjoittaja on teologi, 

tietokirjailija ja 
Vapauta Uhri ry:n
 
toiminnanjohtaja.

Kuva: Wings4photography

Lue myös Pia Rendicin aikaisemmat kolumnit:

Kolumni: Kun lähdin tavoittelemaan oikeutta papin virkaan, minusta tuli merkitty nainen

Kolumni: Mitä tapahtui, kun ensisuudelman näki hän, joka kuvitteli olevansa Jeesuksesta seuraava?

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.