Kolme kysymystä Daikinille: ”Räppään Jeesuksesta, jos tekee mieli räpätä”

Rap-artisti Daikinin uusi kappale Kaunis Jeesus julkaistiin 27. elokuuta
ripari.fi
-sivustolla. Kappale on Daikinin soolotuotannossa ensimmäinen kappale seitsemään vuoteen.

Mikä kappaleessa Kaunis Jeesus puhuttelee nimenomaan nuoria, jotka ovat menossa rippileirille?

– Kappaletta tehdessäni en ajatellut, että kirjoittaisin ylös angstisen teinin ajatuksia, vaan periaatteessa ihan yhtä hyvin myös angstisen varhaiskeski-ikäisen miehen isoja kysymyksiä ja eksistentiaalista painia. Luulen, että nuoretkaan eivät voi olla esittämättä näitä samoja kysymyksiä.

– Olen aina kokenut, että kristinusko osuu näihin elämälle isoihin kysymyksiin. Tässä kappaleessa ajatuksena oli asettaa rinnakkain kristillisen uskon ydin sellaisena, kuin sen itse koen, sekä ihmisenä olemisen ydinkysymykset sellaisina, kuin olen ne kokenut. En halua aliarvioida nuoria. Nämä kysymykset lienevät monelle nuorelle ihan eläviä kysymyksiä.

Mikä on kappaleen ydinviesti kuulijakunnalleen?

– Ydinviesti on, että kristillisen sanoman mukaan kipu ja kipeys eivät ole se lopullinen sana olemassaolosta, vaan Jeesus omalla toiminnallaan, omilla sanoillaan ja teoillaan näyttää Jumalan tahdon ja ihanteellisen kuvan kauniista maailmasta. Kristillinen hurja toivo on nimenomaan se, että huolimatta siitä, miltä meistä tuntuu ja mitä me ympärillä näemme, niin tällainen saattaisi olla totta.

– Jeesuksen kauneus ei ole sellaista mainosestetiikan mukaista Instagram-kauneutta. Minä koen, että Jeesuksen toiminta ja se mitä voi evankeliumista lukea, on todella kaunista, vaikka se ulkoisesti saattaisikin olla aika rujoa.


Kaunis Jeesus on pitkästä aikaa ensimmäinen soolotuotantokappaleesi. Mikä on muuttunut seitsemässä vuodessa?

– Ainakin se on muuttunut, että en ajattele enää vain suurta yleisöä, vaan haluan tehdä avoimesti teologisia ja kristillisiä kappaleita. Jos minun tekee mieli räpätä Jeesuksesta, niin sitten en räppää mistään epämääräisestä ”hänestä” tai ”sinästä”.

– Tällä hetkellä minulla on sellainen punk-asenne, että voin ihan surutta tykittää kristillisiä käsitteitä ja kristillisen uskon ydinkohtia. Räppään Jeesuksesta, jos tekee mieli räpätä.

Lue myös:

Rap kuljettaa uuteen riparikauteen

Edellinen artikkeliSairaanhoitaja-diakonissakoulutus alkoi Ivalossa
Seuraava artikkeli”Yliopiston tavoite ei ole tuottaa vaurautta vaan pyrkiä totuuteen”

Ei näytettäviä viestejä