Kolehtipäätteestä vaivaisukon vastine?

Seitsemässä helsinkiläiskirkossa kokeillaan joulukuun aikana kolehdin maksamista kortilla messuissa ja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa. Lähetysseuran maksupääte oli jo mukana Lauttasaaren ja Vartiokylän seurakuntien adventtimessussa.

– On hienoa, että voidaan kokeilla tällaista uutta kolehdinkannon tapaa. Tämä mahdollistaa sen, että pystyy osallistumaan hyvän tekemiseen silloinkin, kun ei ole käteistä rahaa mukana, sanoo Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra Juha Rintamäki.

Rintamäen mukaan kolehtipäätettä käyttäneet kokivat sen vaivattomaksi, helpoksi ja nopeaksi. Myös Vartiokylän seurakunnan kirkkoherra Jukka Pakarinen maksoi oman kolehtinsa päätteellä ja piti kokemusta myönteisenä.

– Meillä oli mahdollisuus maksaa kortilla messun jälkeen, kirkkokahveille mennessä. Pääte oli kirkon aulassa ja toimi teknisesti vaivattomasti. Mielestäni tämä on hyvä lisä ja vaihtoehto, mutta ei ehkä ainoa kolehdinkantotapa, Pakarinen sanoo.

Maksupäätettä ei ole tarkoitettu syrjäyttämään perinteistä kolehtihaavia, vaan toimimaan sen rinnalla. Lähetysseuran maksupääte hyväksyy yleisimmät maksukortit ja kolehdista saa halutessaan kuitin sähköpostitse.

Kolehtipäätteitä koekäytetään edelleen joulukuun aikana ennalta sovituissa messuissa sekä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa. Tapahtumissa saa opastusta laitteen käyttöön Lähetysseuran työntekijöiltä.

– Korttikolehdista kerätään tällä hetkellä kokemuksia ja katsotaan, miten palvelua kehitetään. Jos kirkkokansa ottaa tämän omakseen, niin olisi toki hienoa, jos tämmöinen kolehtimahdollisuus tulisi ja toimisi ikään kuin nykyajan vaivaisukon vastineena.

– Esimerkiksi varsinaisten messujen yhteydessä, kun seurakunnilla on vapaa kolehti, voisi päätteen avulla antaa muutaman vaihtoehdon lahjoituskohteeksi. Kolehti voisi olla jopa suurempi, kun voi itse olla vaikuttamassa siihen, minne se kohdistetaan, Juha Rintamäki pohtii.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliKirkkoherrat: Arkkipiispan myönteiset lausunnot hämmentävät
Seuraava artikkeliKirkon uusi aluevaltaus yllätti tekijänsä

Ei näytettäviä viestejä