Kokemus kirkkopalosta yhdisti – Porvoosta lahjoitus Kiihtelysvaaran uuden kirkon rakentamiseen

Pohjois-Karjalassa sijaitsevan Kiihtelysvaaran kirkon tuhoutuminen tulipalossa herätti avustushalun niin ikään kirkkopalon kokeneissa porvoolaisissa. Kiihtelysvaaran kirkko paloi täysin syyskuussa. Porvoon tuomiokirkko kärsi pahoin tuhopolton seurauksena vuonna 2006.

Porvoon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti syyskuun lopussa pitämässään kokouksessa lahjoittaa 10 000 euron avustuksen Kiihtelysvaaran kirkon mahdolliseen jälleenrakentamiseen. Porvoon suomalainen seurakunta tiedotti asiasta sen jälkeen, kun Joensuun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto teki 3.12. periaatepäätöksen uuden kirkon rakentamisesta. Porvoon seurakuntayhtymä lahjoitti saman summan myös vuonna 2016 kirkkopalon kohdanneelle Ylivieskan seurakunnalle.

Kiihtelysvaaran palavasta kirkosta alttaritaulun ja ehtoollishopeat pelastanut kiinteistömestari Jouni Heiskanen soitti Porvooseen avustuksesta kuultuaan.

– Tämän ikävän koettelemuksen joukosta on noussut näitä ilonpilkahduksiakin, ja koko seurakuntamme haluaa sydämestään kiittää porvoolaisia tästä tuesta, Heiskanen totesi Porvoon suomalaisen seurakunnan verkkosivuilla julkaistun uutisen mukaan.

Uuden kirkon rakentamista valmistelemaan on asetettu suunnittelutoimikunta. Sen tehtävänä on esittää toimenpiteitä uuden kirkon rakennushankkeen aloittamiseksi.

Kuva: Olli Seppälä. Kiihtelysvaaran kirkon rauniot.

Lue myös:

Kiihtelysvaaran kirkkopalo syyteharkintaan – poliisin mukaan tuhopoltto vaikuttaa päähänpistolta

Karjalainen: Vaara-Karjalan seurakunnan kiinteistömestari Jouni Heiskanen sai kutsun Linnan juhliin

Toimikunta alkaa suunnitella Kiihtelysvaaran uuden kirkon rakentamista

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispat ovat vuoden uskontouutinen – ”Aihetta ryystetään niin kauan kuin se jaksaa ihmisiä kiinnostaa”
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Joulua ei pidä muokata vähemmän uskonnolliseen suuntaan

Ei näytettäviä viestejä