Karjalainen: Vaara-Karjalan seurakunnan kiinteistömestari Jouni Heiskanen sai kutsun Linnan juhliin

Kiihtelysvaaran palavasta kirkosta arvokasta irtaimistoa pelastanut Vaara-Karjalan seurakunnan kiinteistömestari Jouni Heiskanen on saanut kutsun itsenäisyyspäivän Linnan juhliin. Juhliin hän lähtee yhdessä vaimonsa, seurakuntaemäntänä työskentelevän Maija-Leena Heiskasen kanssa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Karjalainen.

Heiskasen mukaan kutsu Linnan juhliin oli yllätys, mutta samalla osoitus siitä, että Kiihtelysvaaran kirkkopalo on huomioitu myös valtakunnallisesti.

– Itse en niin välitä julkisuudesta, mutta kyllähän tämä edistää meidän asiaamme eli sitä, että tavoittelemme nyt uuden kirkon rakentamista Kiihtelysvaaraan, Heiskanen kertoo Karjalaisessa.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö myönsi marraskuussa Heiskaselle vuoden 2018 tunnustuspalkinnon kiitoksena kutsumuksen uskollisesta hoitamisesta ja julkisen arvonannon osoituksena koko kirkonpalvelijoiden ammattikuntaa kohtaan. Heiskanen toimi palkintoperusteiden mukaan esimerkillisellä ja urhoollisella tavalla pelastaessaan suurikokoisen ja painavan kirkon alttaritaulun sekä erittäin arvokkaita ehtoolliskalusteita ja osan alttarivaatteista Kiihtelysvaaran kirkon tuhonneen tulipalon alta.

Joensuussa sijaitseva Kiihtelysvaaran kirkko paloi maan tasalle sunnuntaiaamuna 23. syyskuuta. Uuden kirkon rakentamisesta on määrä päättää ensi maanantaina 3. joulukuuta Joensuun seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa.

Kuva: Olli Seppälä. Taustalla Jouni Heiskasen kirkosta pelastama alttaritaulu.

Lue myös:

Kiinteistömestari Jouni Heiskaselle tunnustuspalkinto rohkeista teoista Kiihtelysvaaran kirkon tulipalon aikana

Kiihtelysvaaran kirkon paloa tutkitaan törkeänä vahingontekona

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.