Kokemäen seura­kunnan päätöksen­teko jumissa – luottamus­henkilöt eivät tulleet kokoukseen

Kokemäen seurakunnassa viime vuoden tilinpäätös jäi vahvistamatta, kun kirkkoneuvoston kokous 31.3. ei ollut päätösvaltainen. Kirkkoneuvoston Yhteisellä tiellä -ryhmän jäsenistä neljä ei saapunut tilaisuuteen ilman laillista perustetta, eikä varajäseniä saatu paikalle viime hetkellä tulleen ilmoituksen takia.

Kirkkoneuvoston puheenjohtajan, vs. kirkkoherra Timo Wariksen mukaan kokouksesta pois jääneet ilmoittivat poisjäämisen syyksi ahdistavan ilmapiirin, pitkän asialistan ja puheenjohtajan huutamisen kokouksissa.

Timo Waris sanoo Kotimaalle olevansa samaa mieltä siitä, että ilmapiiri kirkkoneuvostossa on ahdistava. Se ei kuitenkaan johdu puheenjohtajan mukaan hänen huonosta käytöksestään, vaan taustalla olevasta kiistasta seurakuntatalon remonttiasiassa.

Seurakuntatalon 2,1 miljoonan euron korjaus tehtiin Yhteisellä tiellä -ryhmän ajamana. Vaihtoehtona olisi ollut kirkon tilojen muuttaminen käytännöllisemmiksi. Asiasta on kertonut Yle. Tilanne seurakunnassa on ollut tulehtunut jo vuosia.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, Yhteisellä tiellä -ryhmän nokkamies Hannu Heikola syyttää vs. kirkkoherraa riidanhaastajaksi ja kertoo, että viime syksystä lähtien asiat ovat menneet huonoon suuntaan. Kirkkoherrasta on kanneltu tuomiokapituliin ja vaadittu hänen viralta pidättämistään, mutta kantelut on hylätty.

– Suoraan sanoen ongelma on kirkkoherra Waris, Hannu Heikola sanoo Kotimaalle.

Hän vyöryttää syytöksiä yksilöimättä kuitenkaan konkreettisia raskauttavia asioita.

Kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi on kyselty muun muassa lääninrovasti Heimo Hietasta, joka on selvitellyt tuomiokapitulin pyynnöstä Kokemäen seurakunnan ongelmia. Hietanen on kuitenkin ilmoittanut, ettei hänellä ole valtuuksia siihen.

Torstain 31.3. kokouksessa oli käsiteltävänä kiireellisiä asioita kuten edellisen vuoden tilinpäätös, Turun hallinto-oikeuden lisälausuntopyyntö seurakuntakeskuksen työmaakatselmusmuistion salaiseksi julistamisesta ja seurakuntavaalien vaalilautakunnan asettamisesta.

– Tilanne on absurdi, Timo Waris sanoo.

– Minulla on enää alle 20 työpäivää täällä, koska minut on valittu Sääksmäen kirkkoherraksi.

Seuraava kirkkoneuvoston kokous on kutsuttu koolle ensi keskiviikoksi. Hannu Heikola ei aio osallistua siihenkään. Yhteisellä tiellä -ryhmän jäsenet osallistuvat Heikolan mukaan kirkkoneuvoston kokouksiin vasta sitten, kun puheenjohtaja eli kirkkoherra vaihtuu.

Kokemäen seurakunnan kirkkoneuvoston yhdeksästä jäsenestä kuusi edustaa Yhteisellä tiellä -ryhmää. Ryhmällä on enemmistö myös seurakuntavaltuustossa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kokemäen seurakunnan päätöksenteko jumissa – luottamushenkilöt eivät tulleet kokoukseen

Edellinen artikkeliEpä­varmuuden sietämisestä on tullut joka­päiväistä – mutta kristitylle sen pitäisi olla tuttu juttu
Seuraava artikkeliLuonnonkivi­teollisuus palkitsi Seinä­joen seura­kunnan hyvästä yhteis­työstä

Ei näytettäviä viestejä