K&K: Kuivaveripalvelu väittää paljastavansa veren syntisyyden

Keminmaalla toimiva kuivaveripalvelu väittää voivansa paljastaa veren syntisyyden, kertoo Kirkko ja kaupunki -lehti. Droppi Veripalvelu Oy on kehittänyt Dropper-kuivaveripalvelua, joka mittaa veren puhtautta skannatuista kuivaverinäytteistä.

Dropper-kuivaveripalvelu tuottaa määrityksiä veren ”puhtaudesta sekä veressä havaittavista kuivaveripiirteistä”. Dropper-ohjelmistoa hyödyntää joukko yrittäjiä, jotka toimivat näytteenottajina eli verikuvaajina. Veripalvelua käyttävät yritykset myyvät asiakkailleen tuotteita, joilla verta voidaan heidän mukaansa puhdistaa.

Droppi Veripalvelun toimitusjohtajan Marko Vapan mukaan verestä voi määrittää myös ihmisen syntisyyden asteen. Hän on luonut kaksoisveljensä Mikko Vapan kanssa Mikkoskopia-yrityksessä Syntimittari-verkkopalvelun osoitteessa syntimittari.fi. Siinä hän ohjaa ihmisiä mittauttamaan veren puhtauden Dropper-kuivaveripalvelussa.

Uskontotieteen dosentin Ilkka Pyysiäisen mukaan ”syntisyyden asteen” verinäytteestä mittaaminen on hölynpölyä.

– On huolestuttavaa, jos joku erehtyy uskomaan tällaista tieteelliseltä kuulostavien sanojen väärinkäytölle perustuvaa humbuugia.

Lue Kirkko ja kaupungin juttu

(Kuva: Wikipedia/Drs. Noguchi, Rodgers, and Schechter of NIDDK)

Edellinen artikkeliNettiSaapas: etsivää nuorisotyötä Suomi24:ssa
Seuraava artikkeliTaas kirkko tulossa myyntiin

Ei näytettäviä viestejä