Kisapappi Leena Huovinen palkittiin Urheilugaalassa

Kisapappi Leena Huovinen palkittiin eilen Urheilugaalassa Taustavoima-palkinnolla.

Huovinen on työskennellyt kisapappina vuodesta 2004 lähtien. Hän on osallistunut kuusiin olympialaisiin sekä lukuisaan joukkoon muita arvokisoja. Palkintoperusteluissa kiitetään Huovisen kykyä soveltaa urheiluyhteisössä teologin, työnohjaajan ja työyhteisökonsultin ammattitaitoaan. Hän on kulkenut urheilijoiden rinnalla kuuntelijana, keskustelijana, kannustajana ja tarvittaessa myös lohduttajana.

Leena Huovinen kertoo olevansa palkinnosta otettu ja iloinen.

– Kirkossa tärkein työn tapahtuu aina sivussa, siellä missä ei ole olalle taputtajia tai mediaa. Niin on myös kisapapin työssä, siinä ollaan taustalla.

Huovinen palkittiin Uuno-pokaalilla sekä 5000 euron stipendillä, jonka hän saa jakaa edelleen valitsemalleen kohteelle junioriurheilun kehittämiseen. Vielä Huovinen ei ole ehtinyt pohtia, mihin kohteeseen summan lahjoittaa.

– Olen äitinä mukana junioriurheilussa. Haluan valita huolella, mihin summa menee.

Taustavoima-palkinto annetaan urheilun taustavaikuttajalle, kuten seuratyöntekijälle, erotuomarille, valmentajalle tai fanille, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä. Muut ehdokkaat palkinnon saajaksi olivat ruotsinkielisen urheiluliiton SFI:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Kjell Krook sekä Leo-Pekka Tähden isä, teknikko Pekka Tähti.

Kuva: Seppo Sirkka / EastPress

Edellinen artikkeli”Uskontoallergiasta uskontosensitiivisyyteen” – Kasvatuksen päivillä keskusteltiin uskonnosta koulus
Seuraava artikkeliTurun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä