”Kirvespappi” kieltäytyy seurakuntaneuvoston johtamisesta

SuokonautioMarkku205Markku Suokonautio ei halua toimia seurakuntaneuvoston puheenjohtajana. Hän sanoo jättävänsä paikan varapuheenjohtajalle.

– Tässäkin on kirkossa uudistamisen paikka. Pääesittelijä ei voi olla sama kuin puheenjohtaja, Suokonautio sanoo.

Hän kertoo lähikunnassa työskentelevän kollegansa jo tehneen saman päätöksen.

Kirvespappina julkisuutta saanut Suokonautio keräsi kaikkiaan 876 ääntä. Vaalissa toiseksi jäänyt Markku Vasara sai 415 ääntä. Äänestysprosentti oli Sonkajärven ja Sukevan alueella 39,24.

– Olen erittäin onnellinen ja huojentunut ilman muuta.  Tämä on osoitus siitä, että seurakunta merkitsee sonkajärveläisille ja sukevalaisille edelleen paljon. Monet sellaiset, jotka sanoivat, etteivät ole koskaan ennen äänestäneet, ovat nyt lähteneet liikkeelle. Toivon, että tämä sitouttaisi heitä omaan seurakuntaan.

Vaikka tulos oli Suokonautiolle suotuisa, hän ei kannata nykyistä kirkkoherran vaalitapaa.

– Itse olen sitä mieltä, että se olisi pitänyt muuttaa jo kymmeniä vuosia sitten. Toivon myös, että samalla tavalla kuin luottamushenkilövaaleissa äänestysikä pitäisi pudottaa 16 vuoteen.

Kirkkoherran vaali näkyi hänen mukaansa aktiivisena mielipidekirjoitteluna alueen päälehdessä Iisalmen Sanomissa. Palautetta tuli myös tekstiviesteillä.

– Nyt alistuttiin todella likaiseen kirjoitteluun. Puolustajani laittoivat nimensä alle, parjaajat käyttivät nimimerkkiä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta on säälittävää, jos alle ei uskalla laittaa omaa nimeään.

Suokonautio on noussut julkisuuteen värikkäiden saarnojensa ja erityisesti käyttämiensä havaintovälineiden siivittämänä. Toimittajat ovat häneltä jo tivanneet seuraavaa temppua. Itse hän ei ole kysymyksestä innostunut.

– En ole mitään temppuja koskaan suunnitellutkaan. Jeesus Nasaretilainen käytti havaintovälineitä, jokainen hyvä opettaja käyttää. Eivät ne ole mitään temppuja. Yksi kanadanaikainen työtoverini soitti minulle kerran, kun oli tullut Suomeen ja sanoi, Markku mitä vähemmän teet, mitä värittömämpi, hajuttomampi ja mauttomampi olet, sitä vähemmän tulee ongelmia. Kaikki ihmiset jakavat mielipiteitä. Tärkeintä on olla oma itsensä.

Edellinen artikkeliSeurakunnan sivut hakkeroitiin
Seuraava artikkeliHelsingin yhtymä harkitsee Kansanlähetyksen rahoitusta

Ei näytettäviä viestejä