Kirsi Ojansuu-Kaunisto on jo toinen ex-poliitikko, joka valittiin papiksi Helsingin Malmille

Entinen kansanedustaja ja kirkolliskokousedustaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto, 57, on valittu seurakuntapastorin määräaikaiseen virkaan Helsingin Malmin seurakuntaan ajalle 1.6.2021–31.8.2023. Malmin seurakunnan mukaan viran erityinen tavoite on yhteiskunnallinen vaikuttamistyö. Seurakunta anoo Ojansuu-Kaunistolle virkamääräystä Helsingin tuomiokapitulilta ja pyytää hänelle pappisvihkimystä.

Ojansuu-Kaunisto toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 1999–2011. Kirkolliskokouksen jäsen hän oli 2016–2020. Koulutukseltaan Ojansuu-Kaunisto on kasvatustieteen maisteri ja teologian maisteri. Teologisesta tiedekunnasta hän valmistui viime vuonna.

– Kutsumukseni papin työhön kiteytyy ajatukseen: kuolema on avain elämään. Ikääntymisen myötä olen ymmärtänyt, että kuolemasta on tärkeä puhua ja toimia sen äärellä, koska kuolema todella on avain elämään, toivoon ja rohkeuteen, Kirsi Ojansuu-Kaunisto sanoo Malmin seurakunnan tiedotteessa.

Malmin seurakunnassa on juuri saatu päätökseen kaksivuotinen Diakonia kansalaisvaikuttamisen tukena –projekti, jossa kokeiltiin, voiko diakonia synnyttää kansalaisaktivismia. Kirsi Ojansuu-Kaunisto näkee työsarkansa olevan aktiivista toimintaa koillishelsinkiläisten ihmisten arjessa.

Kirkkoherra Heikki Arikka sanoo seurakunnan tiedotteessa iloitsevansa Ojansuu-Kauniston tulosta Malmille.

– On vaikuttavaa, että valtakunnantason poliitikko haluaa antaa osaamisensa ja kokemuksensa kirkon työhön ja erityisesti Malmin seurakunnalle.

Kirsi Ojansuu-Kaunisto on jo toinen entinen valtakunnanpoliitikko Malmin papistossa. Vuonna 2018 projektipappina aloitti keskustan entinen puoluesihteeri Timo Laaninen.

Oikaisu 4.2.2021 kello 11.20. Muutettu muotoilua otsikossa ja jutun alussa. Uutisessa kerrottiin alun perin, että Kirsi Ojansuu-Kaunisto aloittaa pappina Malmilla. Seurakunta on valinnut hänet papin virkaan Malmille, mutta virkamääräyksestä ja pappisvihkimyksestä päättävät lopullisesti tuomiokapituli ja piispa.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliLeppävaaran kirkosta tulee helmikuun ajaksi pakohuone – aikuisille suunnattu peli myytiin loppuun Yhteisvastuukeräyksen hyväksi
Seuraava artikkeliKai Sadinmaan pappeuden tueksi kerätään adressia – ensimmäisten allekirjoittajien joukossa Pirkko Saisio ja Olli Valtonen

Ei näytettäviä viestejä